Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
La Iași, filmul „colectiv” a rulat în prezența a peste 850 de cinefili
(Cinema)
Peste 850 de cinefili au participat, marti seara, la avanpremiera filmului „colectiv”, de la Sala Unirii (Cinema Victoria). Dupa proiectie, spectatorii au intrat in dialog cu regizorul filmului, Alexander Nanau, protagonistul Mihai Grecea si jurnalistii Catalin Tolontan si Mirela Neag.
Filmul ofera, in premiera, o privire in culisele momentelor-cheie ce au avut loc dupa evenimentul tragic din clubul Colectiv si urmareste jurnalisti, avertizori de integritate, pacienti arsi si oficiali din Guvern, dezvaluind, fara compromisuri, o intreaga retea a coruptiei, minciunii si manipularii.

Alexander Nanau, regizor: „Am facut acest film pentru ca aveam nevoie sa inteleg cum functioneaza o societate si aveam nevoie sa inteleg care este relatia dintre cei de la putere si cetateni, intr-o tara in care, dupa tragedie, noi, voi, am iesit in strada pentru a cere inlaturarea unor politicieni corupti. Aveam impresia ca suntem intr-un punct in care trebuie sa ne recuperam societatea si sa nu fugim de tara asta, ci sa o luam inapoi”

Mirela Neag, jurnalist si protagonist: „Cred ca este cea mai mare sala in care a rulat filmul. Felicitari pentru ca mai aveti o sala atat de mare de cinema, in comparatie cu restul oraselor. Anul 2016 a fost un an intens pentru noi, in care am invatat mult si in care am vazut, poate cel mai bine, rodul muncii noastre, vazand in fiecare zi cum publicul, stapanul nostru, este din ce in ce mai bine si corect informat despre sistemul de sanatate din Romania”

Catalin Tolontan, jurnalist si protagonist: „Asa cum se incheie si filmul, eroii nu sunt niciodata unde iti imaginezi ca sunt. Eroii nu sunt pe scena in acest moment, eroii sunt femeile si barbatii care au avut curajul sa vorbeasca cu noi si cu alti jurnalisti pe parcursul acestor ani”

Mihai Grecea, regizor si producator independent de film, supravietuitor Colectiv: „Dupa ce am reusit sa supravietuiesc, motivatia mea principala a fost sa aflu ce s-a intamplat si de ce mi-am pierdut prietenii si, incet, incet, am descoperit cu oroare si furie cinismul acestui sistem de institutii”

Premiera mondiala a filmului a avut loc in cadrul Festivalului International de Film de la Venetia, fiind primul film documentar romanesc selectat in cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americana la TIFF (Toronto International Film Festival).

Pelicula a fost selectata si in cadrul altor competitii europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obtinut premiul pentru cel mai bun film documentar. Filmul a fost inclus si in selectia oficiala din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume.

Filmul va rula in perioada urmatoare si la Cinema Ateneu, dupa urmatorul program: vineri, 28 februarie 2020, de la ora 21.00 si pe 4, 6 si 8 martie 2020, de la ora 20.00.
Biletele se pot achizitiona de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului.

DSC_5221
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate