Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 iunie 2021
Recomandări
Concursul Internațional George Enescu 2020 își prelungește termenul de înscriere a candidaților. Pregătirile continuă, de la distanță
(Muzică)
Concursul International George Enescu. isi prelungeste termenul pentru inscrierea candidatilor pana la 1 mai 2020, in conditiile crizei generate la nivel mondial de pandemia COVID-19 si in speranta ca in septembrie 2020, cand este programat, situatia va fi suficient de stabila, atat in Romania, cat si in lume, incat sa permita organizarea competitiei.
Organizatorii Concursului International George Enescu continua sa lucreze la pregatirea competitiei din aceasta toamna, dar urmaresc cu atentie atat evolutia situatiei de criza existente la nivel mondial, cat si efectele masurilor implementate pe plan national si international pentru gestionarea COVID-19.

In functie de evolutia situatiei, organizatorii vor stabili daca sunt necesare modificari operative legate de gestionarea evenimentului. In caz de forta majora, organizatorii vor returna integral taxa de inscriere tuturor celor inscrisi (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselectie).

“Intelegem cat este de complicata si de dificila situatia cu care ne confruntam atat in Romania, cat si in lume, dar vrem sa transmitem un mesaj de incurajare atat artistilor, cat si publicului larg. Nu putem sa ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezinta, ci trebuie sa gasim alternativele pentru a continua sa fim cine suntem chiar si in conditiile in care luptam cu o pandemie. Asadar, invitam artistii din intreaga lume sa se inscrie la Concursul Enescu. Daca va fi vreun risc in toamna, vom returna taxele de inscriere. Dar daca lucrurile se asaza, participarea la Concurs ramane o oportunitate extraordinara, care nu trebuie ratata. Laureatii Concursului Enescu beneficiaza de premii in bani, masterclass-uri si promovare internationala. Castigarea locului I la Concursul Enescu 2020 este biletul de acces pe scena Festivalului International George Enescu, la editia din 2021 si nu numai”, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al ARTEXIM.

Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Editia din acest an este programata sa aiba loc intre 29 august si 20 septembrie 2020. Concursul are patru sectiuni - vioara, violoncel, pian si compozitie – si este cel mai important concurs de muzica clasica organizat de Romania, cu respectarea standardelor internationale.

Editia din acest an are programate 19 concerte si recitaluri deschise publicului larg.

25 sept_Finala Pian_29_fotoCatalinaFilip

   


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate