Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 iunie 2021
Recomandări
Audiență record la Festivalul și Concursul Enescu Online, singurul festival de muzică clasică din lume care oferă gratuit acces la concerte
(Muzică)
Peste 20.000 de vizitatori unici pentru primul concert transmis pe site-ul festivalului.
Concertul de deschidere a Festivalului si Concursului Enescu Online, Recviemul de Verdi interpretat de Orchestra si corul Maggio Musicale Fiorentino, a inregistrat cifre record de audienta: 20079 de vizitatori unici in cele patru zile de difuzare pe site-ul www.festivalenescu.ro, in sectiunea special dedicata, care poate fi vazuta aici. Dintre  acestia, 11.460 de utilizatori unici au vazut concertul in primele 24 de ore.

Festivalul Enescu este singurul festival de muzica clasica din lume care ofera gratuit acces la arhiva sa, pe masura ce primeste acordul de difuzare online a concertelor si recitalurilor de la artisti.

Festivalul si Concursul Enescu Online continua in perioada 22-25 martie cu inregistrarea celui de-al doilea concert al Orchestrei si Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi. Solistul invitat este violonistul rus Sergei Krylov. Programul aduce publicului doua momente de mare virtuozitate. Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra de Paganini pune in evidenta calitatile tehnice ale solistului, precum si capacitatea acestuia de a reda bogatia de nuante a partiturii. Simfonia a III-a de George Enescu, scrisa in anii 1916-18, este o lucrare vocal-simfonica ampla, in care dialogul dintre orchestra si cor releva incarcatura emotionala a epocii, datorata Primului Razboi Mondial. Concertul s-a derulat in cadrul celei mai recente editii a Festivalului (septembrie 2019).

Pe site-ul www.festivalenescu.ro a inceput, din data de 18 martie 2020, un adevarat „Festival International George Enescu online”, pentru a oferi oamenilor din intreaga lume acces gratuit la muzica clasica de calitate. Este modalitatea prin care Festivalul Enescu isi aduce contributia in lupta pe care umanitatea o poarta impotriva COVID-19, urmand modelul lui George Enescu. Marele muzician s-a implicat, prin puterea vindecatoare a muzicii, in ajutorarea ranitilor din Primul Razboi Mondial. Festivalul si Concursul online se vor desfasura pe durata nedeterminata, concertele urmand sa fie programate o data la patru zile.

In semn de omagiu si de compasiune pentru Italia, pentru oamenii si artistii sai, Festivalul a inceput reluand cele doua concerte ale Orchestrei Maggio Musicale Fiorentino din editia din 2019.

Festivalul Enescu isi indeamna publicul sa respecte regulile de distantare sociala si, in loc sa cumpere bilete la concerte, sa faca donatii pentru organizatiile neguvernamentale credibile, care strang bani pentru dotarea spitalelor cu echipamente si materiale necesare rezistentei in fata pandemiei, precum, dar fara a se limita la, Asociatia Daruieste Viata si Asociatia Zi de Bine.

PROGRAMUL FESTIVALULUI SI CONCURSULUI ENESCU ONLINE – PRIMA LUNA

22-25 martie: Orchestra si Corul Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi. Solistul invitat este violonistul rus Sergei Krylov. In program: Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra op. 6 de Niccolò Paganini si Simfonia a III-a in do major op. 21 de George Enescu.

26-29 martie: Orchestra Nationala Simfonica a Radiodifuziunii Poloneze, sub bagheta maestrului Lawrence Foster si avandu-l ca solist pe pianistul Szymon Nehring (laureat al Concursului International „Arthur Rubinstein” in 2017). In program: Adrian Pop - „Solstice” pentru orchestra; Frédéric Chopin - Concertul nr. 1 in mi minor pentru pian si orchestra op. 11 si Witold Lutoslawski - Concert pentru orchestra.

30 martie-2 aprilie: Orchestra Nationala a Frantei, sub bagheta maestrului Ion Marin. Solista este pianista de origine romana Alexandra Dariescu. In program: Suita nr. 1 pentru orchestra in do major op. 9 de George Enescu, Concertul in sol major pentru pian si orchestra de Maurice Ravel, Suita „Imagini” pentru orchestra de Claude Debussy.

3-6 aprilie: Orchestra Filarmonicii Regale din Liège dirijata de Tiberiu Soare. Solisti sunt doi muzicieni de calibru international: soprana Anna Caterina Antonacci si pianistul Denis Kozhukhin. In program: Variatiuni pe o tema de Paganini pentru pian si orchestra de Witold Lutoslawski, Rapsodia pe o tema de Paganini pentru pian si orchestra de Serghei Rahmaninov, La Voix Humaine – opera pentru soprana si orchestra de Francis Poulenc.

7-10 aprilie: Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, avandu-l la pupitru pe dirijorul Gergely Madaras; solistul concertului este violonistul Renaud Capuçon. In program: Suita a II-a pentru orchestra in do major de George Enescu, Concertul nr. 2 pentru vioara si orchestra de Béla Bartók si Simfonia a V-a in si bemol major de Serghei Prokofiev.

11-14 aprilie: Peter Grimes, opera semnata de compozitorul britanic Benjamin Britten. Lucrarea a fost interpretata de Orchestra Nationala a Radiofuziunii Romane si de Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Paul Daniel. Ciprian Tutu a fost dirijorul corului, iar artista vizuala Carmen Lidia Vidu a semnat viziunea si regia multimedia a spectacolului. In distributie: tenorul Ian Storey – Peter Grimes, soprana Lise Davidsen – Ellen Orford, Catherine Wyn-Rogers, contralto – Auntie, baritonul Christopher Purves – Balstrode, mezzosoprana Diana Montague – Mrs. Sedley, basul Joshua Bloom – Swallow, baritonul Huw Montague Rendall – Ned Keene, tenorul Michael Colvin – Bob Boles, tenorul Bonaventura Bottone – Reverendul Horace Adams, basul Barnaby Rea – Hobson, sopranele Solomia Lukyanets si Rhian Lois – cele doua nepoate.

15-18 aprilie: Orchestra Filarmonice din St. Petersburg, sub bagheta dirijorului roman Christian Badea, alaturi de Corul Academic al Radiofuziunii Romane, dirijat de Ciprian Tutu. Solistul concertului este violonistul Vadim Repin. In program: Poemul simfonic Isis de George Enescu (finalizat postum de Pascal Bentoiu, dupa schitele autorului), Concertul nr. 1 in la minor pentru vioara si orchestra de Dmitri Sostakovici si Simfonia a IX-a in mi minor, Din lumea noua de Antonin Dvorák.

19-22 aprilie: Recitalul violonistei Midori si al pianistului Jean-Yves Thibaudet. In program: Sonata pentru vioara si pian in la minor de Robert Schumann, Sonata nr. 1 pentru vioara si pian in la major de Gabriel Fauré, Sonata pentru vioara si pian in sol minor de Claude Debussy si Sonata a III-a in la minor pentru pian si vioara, „in caracter popular romanesc” de George Enescu.

17sept_Maggio_AndradaPavel__12

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate