Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iunie 2021
Recomandări
Ziua George Enescu la Radio România Muzical – online și on air
(Muzică)
Luni, 4 mai, se implinesc 65 ani de la disparitia celui care ramane un simbol al culturii muzicale romanesti: George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor si ilustru profesor. Radio Romania Muzical marcheaza aceasta zi cu proiecte care se deruleaza online, pe contul Facebook Radio Romania Muzical, dar si in cadrul programului de radio on air.
Online, in intervalul orar 16.30-20.00, publicul poate urmari si asculta, in regim de premiera, inregistrari ale unor recitaluri sustinute de prestigiosi muzicieni romani, alaturi de reportaje video dedicate casei lui George Enescu de la Mihaileni, salvata de la distrugere prin eforturile muzicienilor si arhitectilor.

Astfel, in 4 mai, pe contul facebook Radio Romania Muzical, de la ora 16.30, pot fi urmarite inregistrari cu lucrari enesciene realizate de violonistul Cristian Fatu si pianista Luiza Borac.

De la ora 17.00, vor urma inregistrari cu violonistul Alexandru Tomescu si pianista Raluca Stirbat, cei care au fost direct implicati in salvarea si punerea in valoare prin activitati culturale a casei lui George Enescu de la Mihaileni. In continuare, povestea salvarii acestei case emblematice in biografia lui George Enescu, este detaliata intr-o serie de reportaje video realizate de Diana Iabrasu si Alexandru Condurache.

De la ora 18.00, este programat un dialog moderat de Cristina Comandasu, manager Radio Romania Muzical, cu Alexandru Tomescu, Raluca Stirbat, Cristian Ladislau Andris si Serban Sturdza, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania si presedinte al Fundatiei Pro Patrimonio, direct implicat in ceea ce a insemnat munca pentru restaurarea casei lui Enescu de la Mihaileni.

De la ora 19.00, pianista Adela Liculescu, una dintre cele mai valoroase muziciene din generatia tanara, propune un recital inregistrat in 30 aprilie 2020 la salonul Bosendorfer din Viena. In program: Sonata Appassionata de Ludwig van Beethoven si Suita a II-a op. 10 de George Enescu.

In acelasi timp, cei care asculta Radio Romania Muzical on air, se pot bucura de programele speciale dedicate lui George Enescu in 4 mai. De la ora 10.00, George Enescu este Interpretul zilei – in tripla ipostaza de violonist, pianist si dirijor al unor lucrari proprii. De la ora 13.05, emisiunea Polifonii este dedicata in totalitate lui George Enescu – compozitorul, cu cateva dintre opusurile emblematice din creatia sa, in interpretari romanesti si straine.

Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor Radio, este prezent si on air pe 4 mai la Radio Romania Muzical: de la ora 18.15 poate fi ascultata rubrica Obiectiv-emotiv pe care binecunoscutul violonist o semneaza bilunar la Radio Romania Muzical, dedicata unui portret al lui George Enescu.

Radio Romania Muzical poate fi ascultat in FM pe frecventele 97.6 si 104.8 FM, sau online la www.romania-muzical.ro.

rrm concert online 1920x1080
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate