Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Fundația Société Générale răspunde apelului lansat prin campania umanitară „Ajut din inimă” și contribuie cu 65.000 de euro la sprijinirea copiilor și tinerilor afectați de criza COVID – 19
(Viață)
In contextul crizei umanitare generate de COVID-19, Fundatia Société Générale a raspuns apelului lansat de Hope and Homes for Children prin campania „Ajut din inima” si a contribuit cu o donatie de 65.000 de euro, fonduri ce urmeaza sa fie folosite pentru a sprijini beneficiari ai Fundatiei, tineri care au parasit sistemul de protectie a copilului si care se afla in dificultate si copii aflati in risc de separare de familiile lor .

Pana in acest moment, in cadrul campaniei umanitare au fost stransi din donatii peste 85 de mii de euro care acopera doar partial nevoile copiilor si tinerilor care au nevoie de ajutorul urgent al Hope and Homes for Children si al donatorilor. Campania continua in mediul online, pe www.hopeandhomes.ro, acolo unde ne putem intalni cu totii chiar si in aceste momente de distantare sociala, acolo unde putem sa ajutam si sa fim solidari. Doresc sa le multumesc tuturor celor care au ales sa ni se alature deja, contributia lor ajuta acolo unde este mai mare nevoie zilele acestea.” - Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children va directiona donatiile obtinute in cadrul campaniei „Ajut din inima” catre aproape 500 de copii si tineri din 13 cele mai afectate judete ale tarii si familiile acestora. Nevoile urgente ale familiilor care traiesc in saracie extrema pe care Fundatia le va acoperi prin fondurile obtinute din donatii, sunt: achizitia de alimente de baza, bunuri de stricta necesitate, medicamente si produse de igiena, dar si plata chiriei, plata cheltuielilor de intretinere sau a utilitatilor.

Fundatia Société Générale va sustine proiectele desfasurate de Hope and Homes for Children in domeniile prevenirii separarii copilului de familie si integrarii socio-profesionale a tinerilor care parasesc sistemul de protectie, sprijinul oferit beneficiarilor fiind unul prompt, adaptat crizei actuale. Parteneriatul dintre cele doua fundatii exista din 2018, iar rezultatele inregistrate in aceasta perioada au stat la baza deciziei de continuare a acestuia si in 2020.

Fundatia Société Générale este activa in domeniul integrarii profesionale, in special pentru a ajuta tinerii sa isi inceapa cariera, si combate analfabetismul prin intermediul unor activitati care promoveaza integrarea persoanelor aflate in dificultate.
In conditiile de criza actuala, peste un milion de romani si-au pierdut locurile de munca temporar sau permanent. Vulnerabilitatea copiilor, familiilor si tinerilor din comunitatile sarace este cu atat mai accentuata. Acum, mai mult decat oricand, acestia au nevoie de ajutor, mai ales in privinta locuirii si asigurarii celor necesare traiului zilnic. Pentru toti acestia Fundatia Hope and Homes for Children cauta solutii optime si sigure de locuire, le plateste cheltuielile si ii ajutam cu plata chiriilor si a intretinerii pentru a trece cu bine peste aceasta criza majora pentru noi toti.

Datorita sprijinului acordat de partenerul nostru Fundatia Société Générale, continuam sa ii ajutam pe cei mai vulnerabili dintre copii, tineri si familiile lor sa ramana in siguranta si sa aiba cele necesare supravietuirii in aceasta perioada.

Campania umanitara „Ajut din inima” a fost lansata de Hope and Homes for Children in luna aprilie 2020, in contextul crizei umanitare generate de pandemia COVID-19. Cu ajutorul donatiilor, Fundatia va plati lunar chirii pentru familii si tineri care risca sa fie evacuati din locuinte si va ajuta copii si tineri din 13 cele mai afectate judete ale tarii cu alimente si bunuri de stricta necesitate.

Apelul campaniei: Copiii Romaniei au nevoie de tine ACUM. Doneaza din inima pentru hrana si adapostul celor fara ajutor. Trimite HOPE la 8844 si doneaza lunar 2 Euro. Alternativ, ajuta printr-o donatie de pe card sau redirectionand impozitul pe venit sau pe profit. Afla detalii despre toate optiunile de donare pe hopeandhomes.ro.

Thank you 600x350

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 448 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 2.026 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 972 in centrele de primire in regim de urgenta. 9.272 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.


Parteneri media in cadrul campaniei „Ajut din inima”:

Agerpres, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Itsy Bitsy, Radio Seven, Catavencii, National Geographic, IQads, SMARK, Avantaje, Libertatea pentru femei, Europa FM, Radio Europa Libera Romania, Ziare.com, Business24, Catchy, AlistMagazine, Revista Tango, Fashion Premium Magazine,
Kids News, 9vremparinti, Cariere, Agentia de carte, Calatoria perfecta, Ceasca de cultura, HUFF

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate