Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
#newTogether Artă şi societate după pandemie - idei, gânduri, viziuni despre un nou Împreună
(Viață)
Ce este acum, stim; dar ce vom face dupa? Este o evidenta ca intreg sectorul cultural – in Romania, in Europa, pe tot mapamondul – este unul dintre domeniile cele mai profund afectate de actuala pandemie. Se spune ca totul va arata altfel, dar ce si cum se poate schimba? In acest context, din 7 aprilie, Forumul Cultural Austriac Bucuresti, in parteneriat cu Radio Romania Cultural, invita artisti austrieci si romani sa reflecteze la modul in care arta lor si comunitatile noastre se pot transforma odata cu aceasta situatie exceptionala, in cadrul proiectului #newTogether - un nou Impreuna.
#newTogether aduce laolalta nume importante ale scenei artistice romanesti, care se vor afla intr-un dialog virtual inedit cu reprezentanti de marca ai lumii culturale austriece - fara a-i uita pe cei care traiesc si lucreaza in ambele tari -, prin intermediul unor scurte clipuri video. Acestea vor putea fi vizionate pe paginile Facebook si Instagram ale Forumului Cultural Austriac si Radio Romania Cultural. Raspunzand cu generozitate apelului FCA, artistii invitati vor medita la impactul acestei experiente asupra propriului domeniu de activitate, la limitele giganticului experiment cultural virtual la care asistam si, mai ales, la maniera in care va arata comunitatea noastra, la modul in care vom (mai) fi impreuna, dupa pandemie.

Departe de a fi o privire intr-un glob de cristal, proiectul #newTogether intentioneaza sa ofere piste de reflectie si dezbatere despre reasezarea sectorului cultural si despre raporturile acestuia cu publicul, cu societatea in general, dupa acest moment de „stop” impus. Intre altele, plecand de la acest paradox care ne-a modificat existentele in ultima perioada – a fi impreuna (chiar in stransa legatura) de la distanta…

Ideile exprimate in cadrul #newTogether vor servi drept punct de pornire pentru un amplu proiect „Light up your future, light up your sociey. Visions for a new Together” (Ilumineaza-ti viitorul, ilumineaza-ti societatea. Viziuni despre un nou Impreuna), pe care Forumul Cultural Austriac il va organiza in aceasta toamna, la Timisoara, in cadrul pregatirilor pentru Timisoara 2021 - Capitala Culturala Europeana. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Teatrul National "Mihai Eminescu", Galeria Jecza, Biblioteca Austria din cadrul Universitatii de Vest si alti actori culturali de prestigiu. Initiat de artista vizuala si experta austriaca in drepturile fundamentale, Beate Winkler, „Light up your future, light up your sociey. Visions for a new Together” este un proiect de arta si dialog social, realizat in cadrul programului „Creative Austrians” al Ministerului austriac al Afacerilor Europene si Internationale. El se doreste un hub de idei cu implementare concreta si va propune expozitii, ateliere, conferinte, dezbateri, proiectii de film etc. despre modurile in care societatile romaneasca si europeana, in general, in contextul noilor provocari internationale.

FCA newTogether

Mai multe informatii gasiti aici:
https://www.facebook.com/events/151562349565797/;

//www.facebook.com/fca.bucuresti/;

https://www.instagram.com/forumul_cultural_austriac/

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate