Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
TIFF revine! Festivalul va avea loc între 31 iulie și 9 august 2020
(Cinema)
Vesti bune pentru iubitorii de filme: cea de-a 19-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre  31 iulie si 9 august 2020. Amanat din cauza masurilor de restrictie adoptate de autoritati in aceasta primavara, TIFF propune o editie de vara cu multe proiectii in aer liber, atmosfera de vacanta si un program adaptat contextului.
Atat deschiderea oficiala, cat si gala de inchidere vor avea loc in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in inima orasului.

Avem sansa de a fi alaturi de un public care, in toate aceste luni de izolare, ne-a transmis ca ne asteapta si ne sustine. Suntem pregatiti sa aplicam toate masurile de protectie impuse de autoritati pentru spatiile in aer liber si speram ca, in cel mai scurt timp, sa avem si confirmarea normelor pentru proiectiile din salile de cinema. Intreaga organizare va prioritiza siguranta spectatorilor”,
explica Tudor Giurgiu, presedintele festivalului.   

Proiectiile in aer liber vor fi organizate in spatii clar delimitate, iar scaunele vor fi pozitionate la distanta unele de altele. Accesul se va face prin culoare care sa permita triajul. Spectatorii se vor bucura de seri cu filme in Piata Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bontida sau in curtea Institutului Francez. Alte spatii de proiectie vor fi anuntate in curand.
Proiectiile de interior vor fi planificate dupa ce autoritatile vor adopta masurile care se impun in cazul salilor de cinema, directia urmata de majoritatea tarilor europene fiind de a permite ocuparea spatiilor in proportie de pana la 50% din capacitate.

 „Am pornit la drum cu multe idei de programe noi, dar cum amploarea festivalului va fi afectata in acest an, pe unele dintre ele le vom pastra pentru editia viitoare, cand lucrurile vor fi intrat, speram, in normal. Promitem insa, ca de obicei, un concentrat eclectic de titluri noi si retrospective de arhiva, traditionala sectiune tematica, filmele de Luna Plina, focusuri nationale si documentare exceptionale, programe si evenimente speciale, plus o serioasa si mai mult decat binevenita doza de buna-dispozitie. Chiar daca #staysafe ramane cuvantul de ordine, filmele care isi iau riscuri au in continuare locul lor privilegiat in festival”,
promite Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.

Save the new dates_TIFF 2020

Forme adaptate contextului vor primi si cateva dintre proiectele TIFF: Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film, va avea loc atat online, cat si offline, iar Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, se va desfasura exclusiv online. Detaliile despre fiecare program in parte vor fi anuntate in curand. Inscrierile pentru Bursa Alex. Leo Serban raman valabile, iar cele pentru Competitia Locala continua pana pe 30 iunie.

Voluntarii care s-au inscris deja vor fi contactati pentru a-si declara disponibilitatea, iar cei care doresc sa se alature echipei se pot inscrie in continuare pe tiff.ro, pana pe 1 iulie.

Abonamentele TIFF au fost repuse in vanzare. Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF – X-Card, SuperCard si Iron Card – au 48 de ore la dispozitie pentru a-si procura in avans bilete la orice film sau eveniment special din program. Totodata, cardurile ofera acces la un numar de proiectii si evenimente speciale. Abonamentele pot fi achizitionate pe tiff.eventbook.ro si, in curand, pe aplicatia oficiala TIFF 2020. Cei care si-au pastrat abonamentele cumparate la inceputul anului le pot folosi pentru noile date.

Save the new dates_TIFF2020

Ne puteti urmari pe:
tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Instagram | Youtube
Filme oricand si oriunde pe teritoriul Romaniei, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

***

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia Festivalul de Film Transilvania.

Piata-Unirii_09-06-2019_Marius-Mari?_2459_WEB

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate