Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2020
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
Concursul Enescu 2020 încheie cu succes înscrierile, în ciuda pandemiei: 272 de tineri artiști din 41 de țări intră în competiție
(Muzică)
Un numar de 272 de tineri muzicieni din 41 de tari intra in competitie, la sectiunile violoncel, vioara, pian si compozitie ale Concursului International George Enescu care se va desfasura intre 29 august si 20 septembrie 2020, ceea ce reprezinta un succes, in contextul pandemiei si al izolarii sociale. Cei 272 de concurenti au ramas in cursa dupa finalizarea preselectiei la sectiunea violoncel, dintr-un total de 292 de candidati care s-au inscris la Concurs, provenind din 42 de tari.
Procesul de preselectie – prevazut in Regulamentul Concursului - a fost necesar doar pentru sectiunea violoncel, deoarece numarul de candidati inscrisi (105) a depasit numarul maxim de concurenti care pot sa fie evaluati de juriu in timpul competitiei (85). Preselectia a fost realizata dupa finalizarea inscrierilor, pe 29 mai, de un juriu format din Razvan Suma – profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si solist al Orchestrei Nationale Radio, Vasile Jucan - rector al Academiei Nationale „Gheorghe Dima” din Cluj, Filip Papa - membru al cvartetului "Ad libitum" Iasi.

In acest moment, numarul candidatilor care intra in competitie pe sectiuni este: violoncel – 85; vioara – 80; pian – 86; compozitie – 21 de candidati, cu 26 de lucrari.

„Apreciem extraordinar disponibilitatea uimitoare manifestata de tinerii muzicieni din intreaga lume in inscrierea la Concursul Enescu din 2020. Decizia vostra de a va prezenta la Bucuresti in septembrie si de a concura in contextul haotic al lumii post-pandemice ilustreaza nu numai devotamentul vostru pentru muzica, pentru atingerea excelentei in performanta artistica, ci si o viziune indrazneata pentru viitor. De asemenea, este marturia pasiunii de neclintit pentru muzica si a rezilientei spirituale care va caracterizeaza. Va multumim ca v-ati ridicat la inaltimea acestei provocari! Concursul Enescu s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o oportunitate majora pentru tinerii muzicieni la inceput de drum, cu un impact imens asupra carierei lor muzicale si puterea de a le schimba viata artistica pentru totdeauna. Fiti inspirati, urmati-va visul si bucurati-va de aceasta experienta, caci aceasta va fi aventura vietii voastre!”,
a declarat Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului si Concursului International George Enescu.

Cei mai multi concurenti provin din Coreea de Sud – 50, din care 19 sunt la violoncel, 11 – la vioara si 18 - la pian). Pe locul doi la tari la numar de inscrieri se afla Romania, cu cate 27 de inscrieri, cu 5 interpreti la violoncel, 9 – vioara, 13 – pian. Pe locul 3 se afla China cu 21 de participanti inscrisi (dintre care 5 sunt din Hong Kong).
Din Europa sunt 131 participanti. Dupa Romania, tarile cu cele mai multe inscrieri sunt Franta (13), Rusia (13), Italia (12) Germania (10), Mare Britanie (10). Cele mai indepartate tari de unde provin concurenti sunt Noua Zeelanda (3) si Australia (2), dar si doi concurenti din America de Sud, respectiv Mexic.

Cei mai tineri concurenti sunt: Violoncel - JaeMin Han, 14 ani – Coreea de Sud; Vioara - Nakyung Kang, 17 ani – Coreea de Sud; Pian - Siyang Rao, 14 ani – China; Compozitie - Eden Lonsdale, 24 ani – Marea Britanie.

Lista completa a concurentilor va fi publicata pe www.festivalenescu.ro.

Participants World Map – 2020 Enescu Competition_web

Editia din aceasta toamna a Concursului Enescu este in curs de pregatire, urmand sa fie implementate o serie de masuri de siguranta. Organizatorii competitiei au incredere in efectele masurilor implementate pe plan national si international pentru gestionarea COVID-19. In caz de forta majora, taxa de participare va fi returnata integral tuturor celor inscrisi (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselectie).

Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii interpreti de marca ai lumii si de promovare a lucrarilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania.Editia din acest an a concursului este programata sa aiba loc intre 29 august si 20 septembrie 2020. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – iar standardele internationale dupa care este organizat il pozitioneaza in varful ierarhiei evenimentelor de gen desfasurate in peisajul muzicii clasice din Romania. Editia din acest an are programate 19 concerte si recitaluri deschise publicului larg.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate