Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2021
Recomandări
Bursa “Moștenitorii României muzicale”, acordată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, și-a găsit câștigătorul
(Muzică)
Proiectul “Mostenitorii Romaniei muzicale”, care a pornit in 2018, a insemnat pana in prezent 9 recitaluri si concerte la Sala Radio, sustinute de tineri  muzicieni romani cu o importanta cariera internationala, dar si un dublu CD aparut in 2019 la Editura Casa Radio. Din 2020, “Mostenitorii Romaniei muzicale” inseamna si o bursa de 4000 euro, oferita cu generozitate de Rotary Club Pipera, cu atat mai importanta intr-un an cand muzicienii sunt afectati de pandemia COVID.
In concursul pentru obtinerea acestei burse s-au inscris 24 de tineri muzicieni cu varste intre 16 si 24 ani, aplicatiile fiind transmise exclusiv online. Juriul care a analizat aceste aplicatii este alcatuit din personalitati ale vietii muzicale romanesti: violonistul Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor Radio, Liliana Staicu, director al Orchestrelor si Corurilor Radio, violonistul Rasvan Dumitru, sef partida vioara a doua in cadrul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca si membru al Cvartetului Arcadia, Valentina Baintan, producator TVR si Cristina Comandasu, manager Radio Romania Muzical. Membru delegat din partea Clubului Rotary Pipera: Dan Popescu, vicepresedinte al clubului si presedinte al Comisiei de planificare strategica a districtului Rotary International 2241.

In 29 iunie 2020, juriul a stabilit 4 finalisti, si dintre acestia, a fost ales castigatorul bursei.

Castigator al Bursei “Mostenitorii Romaniei muzicale” a fost desemnat pianistul Cadmiel Botac. In varsta de 23 ani, Cadmiel Botac este in prezent masterand la Academia de Muzica si Arte din Viena, dupa studii la Sighetu-Marmatiei si Cluj-Napoca. Detine o lista impresionanta de premii nationale si internationale, fiind invitat deja regulat in stagiunile de concerte romanesti, in calitate de solist-concertist. Un talent iesit din comun, cu o tehnica impecabila si intelegere a actului muzical, Cadmiel Botac detine toate datele pentru o cariera artistica de inalt nivel international. Bursa pusa la dispozitie de Clubul Rotary Pipera ii va permite lui Cadmiel sa-si achizitioneze un pian pentru studiu, pe care nu l-a avut niciodata in proprietate pana acum.
Ca parte a bursei sale, Cadmiel Botac va sustine un recital la Sala Radio. Mai mult, va sustine si un concert alaturi de Orchestra Nationala Radio; iar inregistrarile de studio pe care le-a realizat pentru Radio Romania Muzical ca parte a premiului castigat in 2018 la Concursul international de pian “Transilvania” de la Brasov, vor fi incluse pe un disc al Editurii Casa Radio ce va aparea in 2021.
Luand in considerare incurajarea cat mai multor talente romanesti, tinand cont si de nivelul profesional ridicat al tinerilor muzicieni care au ajuns in finala, juriul a decis sa acorde si alte beneficii pentru acestia.

Pianista Kira Frolu, in varsta de 20 ani, in prezent studenta la Academia Regala de Muzica din Londra, va fi invitata sa sustina un concert alaturi de Orchestra de Camera Radio, dar si alaturi de Cvartetul Arcadia, in cadrul Festivalului “Toamna muzicala clujeana”, precum si un concert in cadrul stagiunii Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca.

Contrabasistul Vlad Ratiu, in varsta de 23 ani, este invitat sa realizeze o sesiune de inregistrari speciale la Sala Radio si de asemenea, sa sustina un concert alaturi de Orchestra de Camera Radio.

Violoncelistul Cornelius Zirbo (22 ani) va fi solistul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca intr-un concert din stagiunea viitoare si va realiza o serie de inregistrari speciale in studiourile Radio Romania.

Toti finalistii vor fi invitati sa sustina recitaluri in seria “Concertelor roz” organizate de Radio Romania Muzical si Orchestrele Radio Romania; de asemenea, vor fi invitati in emisiunile Radio Romania Muzical.

Desigur, programarea tuturor concertelor si recitalurilor depinde de situatia concreta determinata de pandemia COVID si va fi comunicata ulterior.

Radio Romania Muzical si Clubul Rotary Pipera doresc sa multumeasca tuturor muzicienilor participanti la selectia pentru bursa “Mostenitorii Romaniei muzicale”. Muzica romaneasca are viitor doar prin cei care duc mai departe traditia performantei si profesionalismului.

concurs-mostenitorii_960-x-540

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate