Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
„Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu se vede în avanpremieră extraordinară la TIFF
(Cinema)
Cea mai ambitioasa productie a regizorului roman Cristi Puiu, o ecranizare de epoca filmata in intregime la Conacul Apafi cu un scenariu adaptat dupa „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmul Malmkrog va fi prezentat in avanpremiera romaneasca la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) cu o proiectie speciala programata pe 7 august, ora 21.30.
Pelicula poate fi vazuta de publicul din Romania pentru prima data dupa ce Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai buna Regie in cadrul sectiunii Encounters la presigiosul Festival International de Film de la Berlin si dupa premiera de succes pe marile ecrane franceze.

Proiectia speciala Malmkrog va avea loc pe 7 august, de la ora 21.30 la cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca. Noul film al regizorului Cristi Puiu este prezentat astfel publicului din Romania pentru prima data, in avanpremiera extraordinara, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, proiectia urmand sa aiba loc in aer liber in curtea USAMV –Universitatea de Stiinte Agrigole si Medicina Veterinara (Calea Manastur 3-5). Pretul unui bilet variaza intre 35 de lei (in varianta combo) si 20 de lei (single).

Laudat de presa internationala si de presa franceza care il descrie drept „o capodopera plina de intensitate”, „un film extraordinar prin solemnitatea si libertatea sa”, „o lectie de punere in scena” , Malmkrog a fost filmat de-a lungul a 40 de zile la conacul Apafi din satul Malancrav (Sibiu) si este construit in jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc in limba franceza – doar cateva replici sunt in germana, rusa si maghiara. Decorul si costumele redau atmosfera inceputului de secol XX din Transilvania. Din distributia filmului fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot si István Téglás.

Pentru Malmkrog, Cristi Puiu a fost distins in iarna cu Premiul pentru Cel mai Bun Regizor in cadrul Sectiunii Encounters a prestigiosului Festival International de Film de la Berlin.

Traim in prezent zorii unor ideologii noi si o viziune discutabila despre lume. Textul lui Soloviov este mai mult decat actual. Vorbim despre lumea de azi, din 2020, dar mi-e teama ca este vorba si despre lumea din 2300”, afirma regizorul intr-un interviu acordat dupa premiera mondiala a filmului de la Berlin. 

Malmkrog este o coproductie Romania, Serbia, Elvetia, Suedia, Bosnia si Macedonia de Nord.
 

Cristi Puiu pe platoul de filmare MALMKROG_Credit foto Sorin Nainer, Mandragora

Cristi Puiu pe platoul de filmare MALMKROG Credit foto Sorin Nainer, Mandragora


MALMKROG_STILL_Credit foto Mandragora

MALMKROG STILL Credit foto Mandragora


Distribuitor international: Shellac Films.
Coproducatori: Iadasarecasa, Bord Cadre Films (Elvetia), Cinnamon Films (Serbia), Doppelganger (Suedia), Film iVäst (Suedia), Sovereign Films (Anglia), Produkcija 2006 Sarajevo (Bosnia si Herzegovina), Sense Film Production (Serbia), Sisters and Brothers Mitevski (Macedonia).
Sponsori si parteneri: Asociatia Culturala Iadasarecasa, Centrul National al Cinematografiei, Societatea Romana de Televiziune, Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii, Institutul Cultural Roman, Dacin Sara, Uniunea Cineastilor din Romania, Tuca, Zabarcea & Asociatii, Publicis Groupe, Cinema City, Chainsaw, Renault, BRD Groupe Societe Generale, Altex, Thematic Channels, Alka, United Media, Cris-Tim, Heineken, Albalact, One Digital Store, Publicys, All Media Company, Movieplex, Odeon, Farmec, Atelier Mustata, Zenith, Optimul Media Direction, Groupama Asigurari, Aqua Carpatica,  OMW, Phoenix Media, Zile & Nopti, Revista Biz,  BMW.

MALMKROG un film de Cristi Puiu - Bande annonce from Shellac films on Vimeo.


Cristi Puiu a regizat Marfa si banii (2001), Moartea Domnului Lazarescu (2005), film castigator al Premiului Un Certain Regard la Festivalul International de la Cannes, Aurora (2010), Sieranevada (2016), propunerea Romaniei la Premiile Oscar. Este considerat deschizatorul de drum al Noului Val in cinematografia romaneasca. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor de catre ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, in anul 2011 si decorat cu Ordinul de Merit in Grad de Cavaler de statul roman in 2006.

Afi? MALMKROG TIFF
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate