Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Regizorul român Cristi Puiu, în juriul Fesitvalului Internațional de Film de la Veneția 2020 alături de celebra actriță Cate Blanchett
(Cinema)
Cineastul Cristi Puiu face parte din juriul international al editiei cu numarul 77 a prestigiosului Festival International de Film de la Venetia (2-12 septembrie 2020), potrivit organizatorilor evenimentului. Presedinta juriului este in acest an celebra actrita Cate Blanchett.
Regizorul roman Cristi Puiu a acceptat invitatia directorului Festivalului International de Film de la Venetia, Alberto Barbera si a fost desemnat membru al juriului international al prestigiosului eveniment pentru editia 2020. Anuntul oficial al organizatorilor festivalului a fost facut public in cursul zilei de duminica, 26 iulie. Alaturi de Cristi Puiu, din juriu mai fac parte: regizoarele si scenaristele Veronika Franz (Austria) si Joanna Hogg (Marea Britanie), regizorul Christian Petzold (Germania), scriitorul Nicola Lagioia (Italia) si actrita Ludivine Sagnier (Franta). Juriul cunoscutului festival italian este prezindat la editia din acest an de celebra actrita Cate Blanchett.

Rolul juriului este de a acorda premiile pentru filmele aflate in competitia festivalului italian considerat unul dintre cele mai influente evenimente din domeniul cinematografiei mondiale: Leul de Aur pentru cel mai bun Film, Leul de Argint – Marele Premiul al Juriului si Premiul pentru cel mai bun Regizor, Coppa Volpi pentru Cel mai bun Actor si Cea mai buna Actrita, precum si premiile pentru Cel mai bun Scenariu si Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun Debut actoricesc.
Festivalul International de Film de la Venetia se va desfasura tinand cont de regulile impuse de pandemia COVID-19.

Cristi Puiu a fost distins chiar in aceasta iarna cu Premiul pentru cel mai Bun Regizor pentru noul sau film, Malmkrog, in cadrul sectiunii Encounters al cunoscutului Festival International de Film de la Berlin (20 februarie – 1 martie). Dupa ce a avut premiera internationala pe marile ecrane franceze in luna iulie, laudat de critica de specialitate, filmul Malmkrog va rula in avanpremiera extraordinara pentru publicul român in prezenta regizorului la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca pe 7 august.

Cristi Puiu a regizat Marfa si banii (2001), Moartea Domnului Lazarescu (2005), film castigator al Premiului Un Certain Regard la Festivalul International de la Cannes, Aurora (2010), Sieranevada (2016), propunerea Romaniei la Premiile Oscar. Este considerat deschizatorul de drum al Noului Val in cinematografia romaneasca. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor de catre ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, in anul 2011 si decorat cu Ordinul de Merit in Grad de Cavaler de statul roman in 2006.

Regizorul Cristi Puiu_credit foto Ileana Puiu
Regizorul Cristi Puiu credit foto Ileana Puiu

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate