Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
„Malmkrog”, cea mai recentă producție a regizorului Cristi Puiu, închide Festivalului de Film Anonimul în această seară în cadrul unei proiecții speciale
(Cinema)
Sambata, 15 august, de la ora 23.50, Malmkrog, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu incheie cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, intr-o proiectie speciala care ofera publicului a doua sansa de a vedea filmul in Romania, dupa avanpremiera de la TIFF.
Distins cu Premiul pentru cea mai buna Regie in cadrul Sectiunii Encounters de la prestigiosul Festival International de Film de la Berlin si laudat de critica de specialitate in Franta, unde a avut premiera extraordinara pe marile ecrane in iulie, filmul Malmkrog poate fi vazut sambata seara intr-o proiectie speciala care inchide Festivalul de Film ANONIMUL desfasurat la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii. Este a doua sansa pentru publicul din Romania de a vedea productia semnata de Cristi Puiu, dupa avanpremiera de la TIFF.
 Biletele pentru Malmkrog se pun in vanzare in dimineata acestei zile.

„In 2004, la prima editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, Cristi Puiu isi arata in Delta scurtmetrajul Un cartus de Kent si un pachet de cafea, castigator al Ursului de Aur al Competitiei de Scurtmetraj a Festivalului de film de la Berlin. In 2020, asteptarea legata de noul film al lui Cristi Puiu la ANONIMUL este imensa. Malmkrog este castigator al premiului pentru regie la sectiunea Encounters de la Berlin 2020 si este minunat ca putem inchide Festivalul cu aceasta proiectie. Se va vorbi mult despre acest film, cu siguranta, si este un privilegiu pentru noi ca una din primele dati cand Malmkrog se vede in Romania sa fie in fata unui public atat de special ca cel de la ANONIMUL.”
– a declarat Miruna Berescu, Directorul Festivalului ANONIMUL.

Malmkrog este pana in prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epoca, cu un scenariu original, o adaptare dupa „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi  din satul Malancrav (Sibiu). Filmul este construit in jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc in limba franceza – doar cateva replici fiind in germana, rusa si maghiara. Decorul si costumele redau atmosfera inceputului de secol XX din Transilvania.  Din distributie fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot si István Téglás.

Malmkrog este o coproductie Romania, Serbia, Elvetia, Suedia, Bosnia si Macedonia de Nord.

Distribuitor international: Shellac Films.

Cristi Puiu a regizat Marfa si banii (2001), Moartea Domnului Lazarescu (2005), film castigator al Premiului Un Certain Regard la Festivalul International de la Cannes, Aurora (2010), Sieranevada (2016), propunerea Romaniei la Premiile Oscar. Este considerat deschizatorul de drum al Noului Val in cinematografia romaneasca. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor de catre ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, in anul 2011 si decorat cu Ordinul de Merit in Grad de Cavaler de statul roman in 2006.

Pe platourile de filmare la Malmkrog_credit foto Sorin Nainer_Mandragora
Pe platourile de filmare la Malmkrog credit foto Sorin Nainer Mandragora

Pe platourile de filmare Malmkrog_credit foto Sorin Nainer_Mandragora
Pe platourile de filmare Malmkrog credit foto Sorin Nainer Mandragora

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate