Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 octombrie 2021
1782 • Se naste Niccolo Paganini, compozitor, violonist italian
1938 • Este inaudurata, la Targu Jiu, "Coloana fara sfârsit"
1947 • Începe procesul lui Iuliu Manui. Sentinta va fi pronuntata la 11 noiembrie 1947
1962 • Se naste Teodora Mares, actrita românca de teatru si film
Recomandări
8 violoniști din 6 țări sunt semifinaliști în secțiunea Vioară a Concursului George Enescu 2020
(Muzică)
Opt tineri violonisti, din cei 17 concurenti care au participat in a doua etapa a sectiunii Vioara a Concursului International George Enescu 2020, au obtinut majoritatea voturilor membrilor juriului pentru a se califica in Semifinala: Gennaro Cardaropoli (Italia), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia. Azerbaidjan), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Serban (Romania), Ayaka Uchio (Japonia) si Jaewon Wee (Coreea de Sud).
Semifinala de Vioara va avea loc pe 17 mai 2021 la Ateneul Roman, in Bucuresti. Finala sectiunii Vioara va avea loc luni, 19 mai 2021, de la ora 18.00, iar Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijata de maestrul Wilson Hermanto.

Etapa a II-a Concursului International George Enescu 2020, Sectiunea Vioara, s-a desfasurat online in perioada 11-13 septembrie. Rezultatele au fost anuntate de catre presedintele juriului Dmitry Sitkovetsky printr-o inregistrare video publicata pe site-ul Concursului luni, 14 septembrie. Acesta a declarat: „In ultimele zile, impreuna cu colegii mei din juriu, am ascultat 17 violonisti talentati din 11 tari, care si-au pre-inregistrat repertoriul etapei a doua - un program variat de sonate, piese de virtuozitate si, de asemenea, prima parte a lucrarii „Impresii din copilarie” de George Enescu. Doresc sa aplaud toti participantii pentru efortul deosebit depus in aceste conditii neobisnuite. Daruirea si pasiunea lor pentru muzica sunt evidente. Bravo tuturor! Multumesc, de asemenea, colegilor mei de juriu, pentru efortul lor de a fi corecti si generosi in acordarea voturilor.”

Juriul Sectiunii de Vioara este format din Dmitry Sitkovetsky (Presedinte), Remus Azoitei, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder si Krzysztof Wegrzyn.


Este pentru prima data in istoria Concursului Enescu cand primele doua etape ale sectiunilor sunt organizate online, aceasta masura fiind luata pentru a putea derula competitia, in ciuda pandemiei. Pentru a crea o legatura intre muzicieni si spectatori, platforma asigura trei butoane cu ajutorul carora spectatorii pot sa aplaude virtual, alegandu-si intensitatea si forma reactiei. De asemenea, spectatorii pot sa scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i incuraja. Accesul la tot continutul online al Concursului din aceasta perioada este gratuit. Programul complet este la acest link: https://www.festivalenescu.ro/program.

Mesajul editiei din acest an este „Frumusete in viata”, iar in contextul pandemiei, Concursul Enescu si-a propus sa arate ca avem cu totii puterea sa ne reinventam, pentru a alege in egala masura viata si frumusetea.


Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, si este, astfel, o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – si se situeaza in top cinci la nivel mondial in peisajul competitiilor de muzica clasica.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate