Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Sun Plaza susține educația și investește peste 20.000 Euro în proiectul de modernizare a Institutului Astronomic al Academiei Române
(Viață)
• In cadrul acestui proiect, centrul comercial a achizitionat o serie de echipamente multimedia, care sa imbunatateasca experienta vizitatorilor si sa puna mai bine in valoare exponatele pe care le gazduieste institutia.
•  In perioada 15 aprilie – 27 mai 2022 are loc aniversarea Sun Plaza, ocazie cu care vor fi expuse in  centrul comercial o parte dintre instrumentele Institului Astronomic, alaturi de alte expozitii si activitati cu tematica explorarii spatiului cosmic.
Centrul comercial Sun Plaza a investit peste 20,000 Euro in proiectul de modernizare a Institutului Astronomic al Academiei Romane, in perioada 2019-2021. Fondurile au fost folosite pentru achizitionarea de aparatura hardware de ultima generatie si vitrine, cu scopul de a moderniza experienta muzeologica si a imbunatati calitatea activitatilor educationale.

Initiativa face parte din strategia Sun Plaza de a se implica in comunitate, directionandu-si eforturile dincolo de perimetrul centrului comercial, pentru a promova institutiile culturale ale sectorului 4 si a incuraja activitatile educative.

„Sa investim resurse in comunitatea care ne gazduieste si care ne este alaturi reprezinta un pilon important al misiunii care ne ghideaza. De aceea, ne-am dorit ca Institutul Astronomic al Academiei Romane, unul dintre cele mai importante obiective culturale ale tarii, sa devina un spatiu educativ, atragator pentru vizitatori, in care atat copiii, cat si adultii sa poata invata lucruri noi despre astronomie, arhitectura si istoria sectorului 4.”,
declara reprezentantii Sun Plaza.

Achizitiile realizate de catre centrul comercial au inclus echipamente multimedia, un info kiosk digital, ecrane de proiectie, videoproiectoare, boxe si vitrine. Toate contribuie la transformarea experientei Observatorului Institutul Astronomic al Academiei Romane intr-una moderna, in care informatiile sa fie comunicate in moduri vizuale, creative, pentru a raspunde nevoilor publicului din zilele noastre.

In perioada 15 aprilie – 27 mai 2022 are loc aniversarea Sun Plaza, ocazie cu care vor fi expuse in  centrul comercial o parte din instrumentele Institului Astronomic, alaturi de alte expozitii si activitati cu tematica explorarii spatiului cosmic.

Despre Institutul Astronomic al Academiei Romane

Fondat in aprilie 1908, Institutul Astronomic al Academiei Romane are o vechime de 113 ani si este singurul institut din Romania cu profil integral astronomic. Misiunea sa este de a realiza cercetari stiintifice in domeniul astronomiei (astronomie fundamentala, astrofizica si cosmologie).

De-a lungul unei perioade de timp de peste 100 de ani de cercetare stiintifica, Institutul Astronomic a editat si promovat mai multe publicatii stiintifice: „Studii si cercetari de astronomie si seismologie”, „Studii si cercetari de astronomie”, „Romanian Astronomical Journal” si „Anuarul astronomic”.


Despre Sun Plaza

Inaugurat in 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucurestiului, cu o suprafata construita de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje din care doua destinate exclusiv cumparaturilor, un spatiu de relaxare si o parcare subterana cu 2.000 de locuri. In 2018 Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare si extindere din piata de retail din Romania, adaugand o aripa noua si multe modificari la nivel de design. In 2019 a fost modernizat food courtul si reamenajata o parte din terasa exterioara.
Centrul comercial este detinut de catre S IMMO AG si administrat de catre CBRE Romania.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate