Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 decembrie 2024
1857 • Se naste Joseph Conrad, (Józef Teodor Konrad Korzeniowski) scriitor britanic de origine poloneza (d. 1924)
1861 • Alexandru Ioan Cuza anunta ca „Înalta Poarta, precum si toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor
1948 • Se naste Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath
1967 • Chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inima din lume
Recomandări
Expozițiile Broken Borders și Seamless se apropie de final
(Fotografie)
Centrul de Resurse in Fotografie (CdRF) invita publicul la finisajul a doua expozitii eveniment: Broken Borders a Ioanei Moldovan, curatoriata de Arianna Rinaldo, si Seamless a lui Andrei Pacuraru, curator Natan Dvir. Imaginile prezinta doua perspective diferite asupra conceptului de umanitate, intre precizia estetica si tehnica a lui Andrei si realismul razboiului fotografiat de Ioana.
Expozitiile se incheie cu un artist-talk intr-o atmosfera calma si calda, pe 24 mai, ora 18, la galeria Is This Art? din strada Popa Tatu, numarul 68.

Expozitiile sunt rezultatul seriei de evenimente CdRF Meeting Point, prin care CdRF a fost locul de intalnire pentru zece curatori de renume ce au luat contact cu fotografia romaneasca.

Broken Borders de Ioana Moldovan, curatoare Arianna Rinaldo

Cand ne gandim la razboi, putem incerca sa ne imaginam groaza, nedreptatea, distrugerea, consecintele tragice. Cu toate acestea, aflati in siguranta, la sute de kilometri distanta, nu putem auzi zgomotul, nu putem simti golul, disperarea, frica si deznadejdea. Nu putem intelege inversunarea soldatilor care lupta pentru tara lor natala si nici curajul unei mame care isi duce copiii in siguranta, actul extrem de a fugi de acasa si de a-si abandona viata pentru un viitor incert.

Ioana Moldovan este fotograf documentarist independent, scriitoare si autoare publicata, care s-a alaturat inca de la inceput in crearea CdRF. Fotografiaza atat din spatele liniei frontului cat si in interiorul comunitatilor rurale mici, iar reportajele ei au fost publicate de-a lungul timpului de The New York Times, ESPN, Al Jazeera English, Huffington Post, BBC, Der Spiegel, Open Society Foundation, Libération, Deutsche Welle, LensCulture etc.


Arianna Rinaldo este o profesionista independenta cu o experienta de peste 20 de ani. Din 2012 pana in 2021 a fost director artistic al Cortona On The Move, festival international de naratiune vizuala. Din 2016 este curatoare de fotografie la PhEST, un festival de fotografie si arte contemporane din Puglia. Face parte din comitetul de selectie al diferitelor institutii, printre care Premiul Leica Oskar Barnack, Jurnalul Britanic de Fotografie „Ones to Watch” si Premiul Deutsche Börse Photography Foundation.


Seamless de Andrei Pacuraru, curator Natan Dvir

Andrei Pacuraru se afla intr-o calatorie continua catre limitele a ceea ce consideram (sau vedem ca) uman. Cu referinte la principiile Bauhaus si precizia tehnica si estetica a lui Andreas Feininger, Pacuraru invita privitorul intr-un taram in care artificialul devine aproape organic.

Andrei Pacuraru (PAC) este fotograf de peste 15 ani, lector si membru al Asociatiei Nationale pentru Arte Vizuale Contemporane si parte din echipa de baza a CdRF. Expert in arta fotografica, Andrei are o inclinatie aparte pentru tehnica fotografica si compozitie. Lucrarile sale au fost expuse atat in Romania cat si in afara tarii si este custodele Colectiei PAC, o arhiva personala inceputa in 2006 care contine peste 10.000 de fotografii nepublicate.


Natan Dvir este educator si fotograf documentar conceptual care se concentreaza pe aspectele umane ale problemelor culturale, sociale si politice. A absolvit un MBA la Universitatea din Tel Aviv si Masteratul in fotografie de la ?coala de Arte Vizuale (NY), dupa care a devenit membru adjunct al facultatii la Centrul International de Fotografie (ICP).


////

Centru de Resurse in Fotografie este un spatiu de dezvoltare pentru fotografi prin programe educationale, dezvoltare profesionala, evenimente si produse artistice.
 
Rolul Centrului de Resurse in Fotografie este de a conecta fotografii intre ei, si pe fotografi cu alti profesionisti din alte domenii. De asemenea, dorim sa devina un loc unde fotografii amatori sa se dezvolte si sa poata face pasul catre profesionalizare. Obiectivul general este acela de a deveni cel mai important centru de resurse foto din Romania dezvoltand o structura de management pentru comunitatea fotografilor din Bucuresti si din tara.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.




.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate