Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
„În mintea ta”, o serie de emisiuni provocatoare și vindecătoare la Radio România Cultural
(Viață)
„In mintea ta” este noua serie de emisiuni de psihologie care va imbogati grila de toamna a Radio Romania Cultural. Ana Predescu este psiholog clinician si psihoterapeut.
Impreuna cu invitatii sai, in fiecare miercuri, de la ora 14.30, va aborda subiecte care ne marcheaza viata, care ne dau de gandit in fiecare zi, si care, in lipsa unor raspunsuri potrivite, pot crea stari de nesiguranta, temeri sau chiar angoase.

Noua emisiune va fi un ghid de abordare a lumii moderne, indemnand in primul rand la introspectie, autoevaluare si moderatie in relatia cu ceilalti. Intr-o perioada in care pare ca cel care striga va fi singurul auzit, primul episod va chestiona chiar comunicarea asertiva, felul in care comunicarea eficienta ne ajuta sa ne cunoastem mai bine gandurile, emotiile, sentimentele, dar si sa transmitem dorintele noastre celorlalti, intr-o maniera diplomatica, fara a le nega drepturile. Cum sa facem sa ramanem autentici, iar limbajul non verbal sa fie congruent cu cel verbal, cum sa evitam comunicarea pasiva sau agresiva, traumele si fracturile de relatie, cum sa obtinem atentie si validare, acestea si alte subiecte actuale sunt dezbatute intr-o maniera relaxata, prietenoasa, cu multe exemple practice.

Din urmatoarele episoade, vom afla ca multe probleme psihologice cauzate de agitatia lumii in care traim pot fi confundate cu probleme cardiologice, dar si ca frica si anxietatea sunt emotii umane firesti pe care le experimentam cu totii si ca exista metode eficiente pentru a le preveni atunci cand devine dificil sa ne confruntam cu ele in fiecare zi. Vor mai fi episoade despre procrastinare, atasament, divort, parenting etc. Demersul este cu atat mai autentic, cu cat Ana Predescu invita alaturi de ea, pe langa specialisti, si oameni simpli care vorbesc despre problemele lor si despre felul in care reusesc sa le faca fata cu ajutorul psihologului sau singuri, dar ghidati de informatii si sugestii care pot fi desprinse din ampla literatura a domeniului sau din interventii media, precum seria de emisiuni nou propusa de Radio Romania Cultural.

Ma bucur foarte mult sa impartasesc din experienta mea, a clientilor si colegilor mei specialisti in diverse domenii conexe, publicului care asculta Radio Romania Cultural. Subiectele despre psihologie fac parte dintr-un domeniu vast despre care se vorbeste mult in ultimii ani, dar cel mai important este sa ne ascultam noi pe noi, pentru ca parerea fiecaruia despre noi concretizeaza convingerile pe care ne bazam alegerile in viata de zi cu zi.”, spune Ana Predescu.

Ana Predescu este psiholog clinician si psihoterapeut cu o vasta experienta, de peste 15 ani, specializata in expertiza psihologica judiciara. In practica sa, ea se concentreaza pe o gama larga de tulburari psihologice si emotionale, incluzand tulburarile anxios-depresive, atacurile de panica, tulburarile obsesiv-compulsive, tulburari de alimentatie, tulburarile de personalitate, stresul post-traumatic, avand experienta de lucru in situatii de criza, conflicte majore, spete de divort conflictual sau spete penale.

Prezinta competente in evaluarea psihologica si cunoasterea de sine a clientului pentru a identifica mai usor, impreuna cu acesta, care pot fi obiectivele de lucru. Abordarea sa cognitivista include psihoeducatia, unde isi ghideaza clientii in intelegerea profunda a problemelor cu care se confrunta, echipandu-i ulterior cu instrumentele necesare pentru a face fata provocarilor zilnice.

In plus, Ana este recunoscuta pentru activitatea sa de formator si supervizor, contribuind la dezvoltarea profesionala a colegilor de breasla atat prin cursuri si workshop-uri specializate, cat si in cursuri si grupuri de dezvoltare personala cu diverse teme de discutie in mediul organizational.

Grila de toamna a Radio Romania Cultural va incepe pe 9 septembrie 2024.

Ana Predescu


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate