Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
Teodora Brody concertează la Carnegie Hall, după care va cânta alături de London Symphony Orchestra
(Muzică)
Teodora Brody, renumita artista de muzica jazz, va sustine doua concerte deosebite in luna noiembrie, punand in valoare stilul sau versatil si amestecul unic de influente jazz si muzica clasica. Pe 8 noiembrie, Teodora va performa alaturi de celebrul chitarist si pianist, Stanley Jordan, intr-una din cele mai cunoscute sali de concerte din lume, la Carnegie Hall din New York.
Vocalista va urca pe scena cu unul dintre cele mai indragite proiecte muzicale ale ei – IMPROMPTU,  o seara unica de improvizatie muzicala. Mai tarziu, pe 30 noiembrie, ea isi va face debutul in Marea Britanie alaturi de London Symphony Orchestra la LSO St Luke’s, Londra cu programul sau Rhapsody.

8 noiembrie, IMPROMPTU la Carnegie Hall

In IMPROMPTU, Teodora Brody si Stanley Jordan invita publicul intr-o calatorie profunda de explorare muzicala. Indepartandu-se de cadrele traditionale, cei doi artisti imbina jazzul, soul-ul si peisaje sonore introspective intr-un spectacol care celebreaza creativitatea nefiltrata si autenticitatea emotionala. In premiera la Carnegie Hall, cei doi artisti prezinta publicului un concert fara repetitii si fara setlist, in care fiecare nota este creata in momentul interpretarii, promitand o experienta autentica si irepetabila.  

Brody apare ca o artista fara nicio frica - permitandu-i propriei curiozitati muzicale sa o calauzeasca, chiar daca asta inseamna transgresarea unor hotare traditionale. Vocea ei, supla si puternica, se simte controlata si totodata despovarata, capabila sa converseze lejer intr-o clipa si sa implore in urmatoarea. Fara niciun efort, ea schimba starile de spirit si stilurile vocale de multiple ori, de parca doreste sa ne prezinte oportunitatile nebunesti pe care i le permite propria voce.” - FANFARE

IMPROMPTU - Stanley Jordan Teodora Brody

„Geniu” este un cuvant adeseori azvarlit fara discernamant prin cercurile muzicale, dar care i-a fost aplicat pe buna dreptate lui Stanley Jordan. - Leonard Feather, Los Angeles Times

Stanley Jordan, renumitul chitarist american, este cunoscut pentru tehnica sa inovatoare de touch-tapping, care redefineste limitele expresivitatii la chitara. De la debutul sau in 1985, Jordan a explorat si reinventat o varietate de genuri — de la capodopere clasice si hituri pop-rock la mix-uri de jazz inovator. Cu patru nominalizari la premiile Grammy, arta sa l-a consacrat drept unul dintre cei mai influenti chitaristi ai generatiei sale.  

30 noiembrie, RHAPSODY in premiera in Marea Britanie

Dupa aparitia de la Carnegie Hall, Teodora va sustine un moment deosebit in Marea Britanie alaturi de London Symphony Orchestra, prezentand celebrul sau program, Rhapsody, la LSO St Luke’s, Londra. Sub conducerea dirijorului Robert Ziegler, acest concert va oferi reinterpretari rafinate ale unor lucrari clasice de Bach, Beethoven, Bartók, Enescu si Pachelbel, toate filtrate printr-o viziune personala ce imbina armonios influentele muzicii clasice si jazz-ului. Evenimentul, organizat in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra, marcheaza apropierea Zilei Nationale a Romaniei, pe 1 decembrie.

Teodora Brody este o interpreta vocala care impleteste cu virtuozitate in multiple genuri jazzul, muzica populara si muzica clasica. Ea si-a asumat riscul de a face o miscare evolutiva inspre viitorul muzicii. Imaginatia si curajul ei sunt admirabile.” Fanfare

Dirijorul Robert Ziegler este apreciat pentru abordarea sa inovatoare si dinamica, care atrage audiente din intreaga lume. Castigator al premiului in cadrul Concursului Fitelberg pentru Dirijori, Ziegler a lucrat alaturi de orchestre renumite, precum Royal Philharmonic si London Symphony Orchestra. Cunoscut pentru proiectele sale ce traverseaza diverse genuri muzicale si pentru realizarile sale in domeniul coloanelor sonore de film, Ziegler a colaborat recent cu artisti de renume precum Lang Lang, Max Richter si Ludovico Einaudi, subliniind versatilitatea si angajamentul sau de a aduce un suflu nou muzicii clasice.

London Symphony Orchestra (LSO) a fost infiintata in 1904 si a fost una dintre primele orchestre formate. De-a lungul decadelor, a castigat o reputatie remarcabila pentru calitatea sa impecabila si repertoriile inspirationale, inclusiv prin programele sale educationale (LSO Discovery) si eticheta sa de discuri (LSO Live). LSO este, de asemenea, cea mai inregistrata orchestra din lume, cu peste 2.700 de inregistrari, si a obtinut multiple premii, inclusiv la Grammy, Oscaruri, Globuri de Aur, BAFTA si BRITs, precum si trei nominalizari la Mercury Music Prize. 

Teodora @Catalina Flamanzeanu

Nascuta in Romania, Teodora Brody locuieste acum in Elvetia si si-a inceput studiile
in jazz clasic, iesind in evidenta pentru prima oara la sfarsitul anilor ’90 si inceputul anilor 2000, cantand alaturi de legendarul pianist de jazz Johnny Raducanu.

Apreciata pentru forta sa vocala extraordinara si pentru viziunea sa creativa, Teodora Brody este un pionier al fuziunii dintre jazz si doina, fiind recunoscuta pe plan global pentru a fi prezentat publicului international acest tip de muzica extraordinar, profund emotionant.
Teodora a aparut in mod regulat pe scenele unor prestigioase festivaluri de jazz din Europa, inclusiv Montreux, Lugano si Marciac, iar peste Atlantic, a interpretat la US Library of Congress si la Corcoran Gallery of Art, cat si in cluburi legendare precum Iridium New York si Blues Alley in Washington D.C. In anul 2004, guvernul American a numit-o pe Teodora Ambasador Cultural al Romaniei in Statele Unite ale Americii, iar in anii 2007 si 2008, i-a fost decernat premiul pentru „Cea mai Buna Contributie Internatonala la Jazz a unui Artist Roman” de catre Compania Romana de Radiodifuziune.

Teodora Brody @Alex Galmeanu

Teodora Brody - Manchester Camerata 2023 Enescu Festival (c) Cristina Tanase

Teodora Brody Manchester Camerata - 2023 Enescu Festival (c) Petrica Tanase

Teodora Brody - Manchester Camerata 2023 Enescu Festival (c) Petrica Tanase

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati site-ul https://teodorabrody.com/





.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate