Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
MedLife schimbă percepția românilor asupra spitalelor prin lansarea unei serii de evenimente culturale sub titlul: "Cultură și medicină: O alchimie a binelui"
(Editoriale)
Din postura sa de cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania si singura companie cu capital romanesc din topul operatorilor de astfel de servicii, MedLife devine pionier al transformarii spitalului intr-un hub social. Acest demers este legitimat si de calitatea grupului de lider de piata ce opereaza de aproximativ 30 de ani in Romania, dar si de operator condus de un CEO, antreprenor, fondator al Romanian Business Leaders si colectionar pasionat de istoria si valorile Romaniei.
Liderul pietei de servicii medicale private isi propune sa schimbe modul in care romanii privesc unitatile medicale, promovand tranzitia de la spatii dedicate exclusiv vindecarii la spatii care imbina medicina, educatia si cultura. Astfel, MedLife demareaza propria serie de evenimente, grupate sub titlul "Cultura si medicina: O alchimie a binelui". Primul dintre acestea este expozitia "Efectul Cantemir in cultura romana", aflata in incinta MedLife Medical Park, expozitie ce grupeaza o serie de volume rare scrise de Dimitrie Cantemir sau despre acesta, volume ce provin din colectii private.

Printre exponate se numara "Cresterea si descresterea Imperiului Otoman", de Dimitrie Cantemir, publicata la Londra in 1734, "Descriptio Moldaviae", editia din 1825 si "Divanul sau galceava inteleptului cu lumea", tiparita la Iasi in 1698. Aceasta din urma este prima lucrare filozofica romaneasca, in care autorul sustine superioritatea vietii spirituale asupra conditiei biologice a omului, considerat un stapan al lumii. Acest exemplar este unul dintre cele patru cunoscute din lume, fiind singurul prezentat publicului pana la ora actuala. Aceste volume pot fi vazute alaturi de alte lucrari originale in incinta MedLife Medical Park in urmatoarele luni si de o lucrare de arta monumentala ce-l evoca pe celebrul carturar, realizata de cunoscutul sculptor Costin Ionita la cererea MedLife. Accesul publicului la expozitia "Efectul Cantemir in cultura romana" este gratuit.

Artefacte din Efectul Cantemir

Crearea unei serii proprii de evenimente culturale si multidisciplinare intitulate «Cultura si medicina: O alchimie a binelui» reprezinta doar inceputul transformarii spitalelor din Romania. Ne propunem atat o metamorfoza a acestora, cat si una a perceptiei romanilor asupra lor. Dintr-un spatiu rece, impersonal care de multe ori inspira frica, spitalul devine o resursa plurifatetata a comunitatii: vindeca, dar si alimenteaza bunastarea emotionala a pacientilor si inspira prin convergenta medicinei si a culturii. Din postura de deschizator de drumuri, care ne-a consacrat, MedLife face, astfel, ca spitalul sa devina un hub social, ducand acest concept la urmatorul nivel", a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Grup.

Ovidiu Olar, Mihai Marcu, Theodor Paleologu

Spitalele au fost intotdeauna institutii dinamice, legate de medicina, dar si de societate. Daca pentru o perioada tendinta a fost una de separare, astazi spitalele se reintegreaza nu doar in lumea economica, dar si in cea sociala, culturala si artistica contemporana”, a declarat Prof. Dr Calin Cotoi de la Facultatea de sociologie si asistenta sociala a Universitatii din Bucuresti.

Vernisajul "Efectului Cantemir in cultura romana" a avut loc pe 13 noiembrie si a fost prefatat de doua dezbateri moderate de Catalin Stefanescu, la care au participat Prof. Dr Calin Cotoi, Prof. Dr. Dimitrie Pelinescu Onciul, Marius Ciulacu, manager MedLife Medical Park si Dr. Vlad Stroescu, Ovidiu Olar, doctor in istorie si autor al unei carti despre Dimitrie Cantemir (aflata in pregatire), Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife Grup si colectionar, Theodor Paleologu, profesor si om politic. Intre dezbateri a avut loc recitalul ansamblului Anton Pann, care a interpretat lucrari compuse de Dimitrie Cantemir, iar seara a fost incheiata de dezvelirea lucrarii de Costin Ionita.

Sculptura Cantemir de Costin Ionita

Expozitia "Efectul Cantemir in cultura romana" va ramane la dispozitia publicului in incinta MedLife Medical Park in urmatoarele doua luni. Acesta este doar primul eveniment din seria "Cultura si medicina: O alchimie a binelui", care va continua in spitalele MedLife din Bucuresti si din tara, aducand in atentia romanilor artefacte inedite din istoria autohtona.

Ansamblul Anton Pann

***

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ?M?.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate