Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 noiembrie 2024
1843 • Ion Ghica a inaugurat cursul de Economie politica la Academia Mihaileana de la Iasi
1864 • Este înfiintat prin decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul National de Antichitati din capitala
1940 • Ion Antonescu, seful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin, adeziunea României la Pactul Tripartit
1991 • Freddie Mercury anunta public ca are SIDA; a murit a doua zi.
Recomandări
Melodie Dor Magie – mezzosoprana Ruxandra Donose și pianistul Sergiu Tuhuțiu într-un turneu de sărbători… acasă
(Muzică)
Ruxandra Donose aduce in fata publicului romanesc nu doar vocea sa impresionanta, dar si dorul pentru locurile natale, intr-un concert gandit pentru toti cei care iubesc muzica. In luna decembrie 2024, mezzosoprana Ruxandra Donose, o voce apreciata pe marile scene de opera ale lumii, va fi acompaniata de Sergiu Tuhutiu, un pianist recunoscut pentru muzicalitatea si virtuozitatea sa, intr-un Turneu National ce poarta numele Melodie Dor Magie.
Cei doi artisti vor oferi cate un recital cu totul original prin eclectismul sau stilistic in orase precum Galati (5 decembrie), Brasov (7 decembrie), Iasi (10 decembrie), Deva (12 decembrie), Bistrita (13 decembrie), iar in 2025 vor ajunge la Bucuresti, pe 17 februarie, Ruxandra Donose si Sergiu Tuhutiu vor sustine un concert la Ateneul Roman.

Acest turneu promite sa fie este o calatorie emotionanta, care aduna melodii celebre din toate timpurile si colturile lumii, repertoriul cuprinzand creatii in sase limbi diferite - un adevarat festin muzical.

De la muzica baroca, pana la pop contemporan, publicul va asculta capodopere ale unor compozitori celebri precum Händel, Schubert, Bellini, dar si piese dragi romanilor, semnate de Florin Bogardo si Marius Teicu. O combinatie de genuri, trecand cu eleganta de la opera la opereta, romanta si chiar muzica pop.
Alaturi de capodoperele clasice, programul include piese gold, precum „Memory” de Andrew Lloyd Webber sau „Je suis malade” de Lara Fabian, la care se adauga colinde romanesti ca „O, ce veste minunata” sau „Leganelul lui Isus”.

Acest turneu este perfect pentru apropierea de magia sarbatorilor si de ”acasa”, spune mezzosoprana Ruxandra Donose: „Am o relatie foarte, foarte stransa cu Romania. Pana de curand, i-am avut pe parintii mei foarte dragi pe care i-am vizitat in mod constant. In afara de asta, am o casa la Bran in care ne-am adus copiii la fiecare Craciun si in toate verile. Acest proiect - Melodie Dor Magie -  este unul de suflet pentru mine, il iubesc foarte mult pentru ca ma apropie si mai mult de tara mea si de cei dragi mie si abia astept sa il duc in cat mai multe orase. Pentru ca muzica…este dor si este magie.” (Ruxandra Donose)

Inainte de turneul din Romania, mezzosoprana Ruxandra Donose si pianistul Sergiu Tuhutiu vor sustine un concert in avanpremiera la Paris pe 30 noiembrie, dar vor avea si o aparitie la Bucuresti (4 decembrie), pe scena Ateneului Roman, alaturi de Teodora Gheorghiu, Sorin Coliban si Diana Ionescu, Leontina Vaduva si Catalin Raducanu, in cadrul proiectului international Turnee de poveste… pretutindeni.

Ruxandra Donse si Sergiu Tuhutiu (c) Virgil Oprina


Detalii pe: www.turneedepoveste.ro

ITINERAR

Avanpremiera internationala
14 octombrie
, ora 19 – Viena, BankAustria Salon, in cadrul Festivalului International ProPatria

30 noiembrie, ora 19 – Paris, Salle Rachmaninoff, in cadrul proiectului Turnee de poveste pretutindeni

Avanpremiera nationala

4 decembrie, ora 19 – Turnee de poveste... pretutindeni - Bucuresti, Ateneul Roman (alaturi de Teodora Gheorghiu, Sorin Coliban si Diana Ionescu, Leontina Vaduva si Catalin Raducanu)

Turneu national

5 decembrie – Galati, Teatrul de Opera si Opereta „Nae Leonard”
7 decembrie – Brasov, Sala Patria
10 decembrie – Iasi, Palatul Culturii
12 decembrie – Deva, Teatrul de Arta
13 decembrie – Bistrita, Palatul Culturii

17 februarie 2025 – Bucuresti, Ateneul Roman

Program muzical Turneu National


Georg Friedrich Händel - Lascia ch'io pianga

Franz Schubert - Ständchen

Tiberiu Brediceanu – Bade, pentru ochii tai

Gabriel Fauré - Après un rêve

Gioacchino Rossini - Canzonetta spagnuola

Vincenzo Bellini - Vaga Luna

Doina Badea - Cand eram copii odata


Ruxandra Donose - Colindul Colindelor

Valentin Teodorian - Leganelul lui Isus

Stefan Hrusca - Fiul Domnului

Dumitru Georgescu Kiriac – O, ce veste minunata!


Victor Herbert - Art Is Calling for Me

Jean-Jacques Goldman / Céline Dion - S'il suffisait d'aimer

Serge Lama / Alice Dona - Je suis malade

Andrew Lloyd Webber - Memory

Georges Bizet - Habanera

Florin Bogardo - Tu esti primavara mea



Producator: Pro Contemporania
Partener de traditie: JTI
Partener media principal: Radio Romania
Parteneri: The Culture Club
Sponsor: Grand Hotel Continental
Parteneri culturali: Institutul Cultural Roman, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Centrul National de Arta Tinerimea Romana

Parteneri culturali si organizatori locali: Filarmonica George Enescu din Bucuresti, Ateneul Iasi, Palatul Culturii din Iasi, Filarmonica Brasov, Teatrul National de Opera si Opereta „Nae Leonard” Galati, Centrul Cultural Dragan Muntean Deva, Primaria Municipiului Deva, Teatrul de Arta Deva, Asociatia Culturala Dobondi Art, Primaria Municipiului Bistrita, Centrul cultural George Cosbuc din Bistrita, Palatul Culturii din Bistrita, Asociatia pentru comunicare, transparenta si arta, Asociatia culturala romano-italiana Pro Patria, Odv., Association Noesis Enesco Paris

Ruxandra Donose


Printre cele mai cunoscute si apreciate mezzosoprane din generatia sa, Ruxandra Donose a captat atentia publicului si a criticii de specialitate in teatre de opera si sali de concerte din intreaga lume. Asociata initial mai mult cu stilul Belcanto, muzica lui Mozart sau muzica franceza, in ultimii ani s-a indreptat spre repertoriul dramatic german si italian, bucurandu-se de un enorm succes in rolul Kundry din opera „Parsifal„ de Wagner cu Filarmonica din Berlin sub bagheta lui Sir Simon Rattle, in Elektra din opera „Orest„ de Manfred Trojahn la Opera din Zu¨rich sau Sieglinde in „Walkiria„ de Wagner, la Londra, sub bagheta lui Vladimir Jurowski.
Intr-o cariera care se desfasoara de peste 30 de ani la nivel international, Ruxandra Donose a lucrat cu dirijori precum Sergiu Celibidache, Claudio Abbado, Mariss Jansons, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Zubin Mehta, Charles Dutoit etc. Renumita mezzosoprana a interpretat si a inregistrat si mult repertoriu baroc pentru EMI, Deusche Gramphone, Decca, Naive si alte importante case de discuri, cu orchestre ca Armonia Atenea, La Cetra, Concerto Ko¨ln, I Barrochisti etc. Repertoriul sau mai cuprinde si multe lucrari vocal simfonice sau lieduri. Inregistrarea ei cu Stabat Mater de Dvorák sub bagheta lui Giuseppe Sinopoli a fost nominalizata la cea de-a 44-a editie a premiilor Grammy.
Printre proiectele sale recente se numara recitaluri de lied la Viena, opera „Tristan si Isolda” de Wagner la Tokio, sub bagheta lui Marek Janowski si premiera americana a operei „Innocence” de Kaija Saariaho la opera din San Francisco.

Sergiu Tuhutiu

A absolvit studiile de licenta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in 2006, si doua programe de Masterat in interpretare pianistica la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart si la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. In 2011 primeste o bursa de studii si se stabileste la Londra, iar in iulie 2013 este distins cu Artist Diploma la Royal College of Music. In anul 2018 obtine diploma de Advanced Music Production and Sound Engineering la Abbey Road Institute din Londra, iar in 2022, titlul de doctor din partea Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Sergiu Tuhutiu este un artist plurivalent care in afara activitatii concertistice compune muzica clasic-minimalista, muzica de film sau pop-jazz cu influente electronice, face fotografie, productie muzicala, inginerie de sunet, scrie poezie si eseu. Este deopotriva pasionat de sunet si de artele vizuale.
Este fondator si presedinte al asociatiei Lipatti Music Production si initiatorul proiectelor In Memoriam Dinu Lipatti, Piano Colours si Leading Young Musicians. In 2015, Sergiu Tuhutiu impreuna cu cantareata americana Peisha McPhee au lansat un nou proiect de duet muzical crossover numit Chopin Meets Broadway. Acest spectacol unic a devenit curand popular, avand debutul la Hollywood in octombrie 2016. Au urmat alte spectacole in Europa, New York si California, avand invitati de renume precum actrita si cantareata Katharine McPhee si violoncelista Bingxia Lu.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate