Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Terenul de joacă - Felicia Simion @Muzeul Național al Țăranului Român
(Fotografie)
RFI Romania va invita marti 8 martie 2016, la ora 18.30 la vernisajul expozitiei Feliciei Simion: Terenul de joaca.
 
Expozitia poate fi vizitata intre 8 si 27 martie 2016, la Sala Acvariu, de la Muzeul National al taranului Roman. Intrarea este libera.

La 19 ani, m-am aflat fata in fata cu sfarsitul copilariei si inceputul maturitatii. De atunci, l-am urmarit pe Felix, verisorul meu in varsta de 6 ani, crescand intr-un sat din sudul Romaniei, in care au locuit numeroase generatii din familia mea.

In acest colt tihnit al tarii, Felix isi petrece copilaria folosind ca instrumente de joaca nisipul, piscina gonflabila, bicicleta si, din cand in cand, stelele Caii Lactee.

In Micul Print, Antoine de Saint-Exupéry scrie: „Iata secretul meu. E foarte simplu: nu vedem bine decat cu inima. Ochii nu vad esentialul.”

Am patruns intr-o lume noua, evocand propria-mi copilarie, in care cerul era cel mai frumos ecran. Satul mi-a oferit spatiu de imaginatie si cautare; in fiecare dimineata, lumina-hrana a rasaritului inghite teama-de-timpul-care-trece.

Felicia Simon


Felicia Simon a inceput sa fotografieze la 13 ani, cand a primit primul aparat de fotografiat. A participat de atunci la numeroase concursuri, iar printre cele la care a fost premiata se numara: International Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow International Photo Awards, PDN Faces.

RFI Romania
De 25 de ani, RFI Romania difuzeaza 24 de ore din 24 programe, in romana si in franceza, consacrate actualitatii, culturii si francofoniei. Cu o echipa de 25 de persoane la Bucuresti, doi jurnalisti la Paris si o retea de corespondenti in lume, RFI Romania difuzeaza zilnic 13 ore de programe proprii in limba romana, acordand o atentie speciala actualitatii. Postul emite in FM in Romania, la Bucuresti, Cluj, Craiova si Iasi, in curand la Sibiu si Timisoara, precum si in capitala Republicii Moldova, Chisinau.

In semn de apreciere pentru profesionalismul si obiectivitatea programelor sale, RFI Romania a fost decorat in 2015 cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler.


12800371_10153244387141666_8714822803271581785_n

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate