Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Asociația Bucureștiul meu drag lansează platforma www.bucurestiulmeudrag.ro
(Fotografie)
O noua fila din istoria Bucurestiului incepe a fi scrisa virtual – Asociatia Bucurestiul meu drag lanseaza platforma bucurestiulmeudrag.ro, in cadrul proiectului Centrul de Memorie Vizuala a Bucurestiului.
Asociatia Bucurestiul meu drag, poate cea mai activa si implicata asociatie in promovarea vizuala si cunoasterea Bucurestiului, lanseaza platforma on line www.bucurestiulmeudrag.ro si creeaza premizele constructiei unei baze de date complexe si diversificate de imagini surprinse de fotografi profesionisti, amatorii, pasionati sau pur si simplu toti cei care vor sa contribuie la creeare memoriei vizuale a Bucurestiului.

Platforma www.bucurestiulmeudrag.ro va deveni un integrator si o resursa valoroasa de imagini si de istorie a Bucurestiului de ieri si de azi, disponibila gratuit tuturor celor care vor sa incarce fotografii si celor care vor doar sa le vizualizeze si sa se documenteze. Platforma este cu atat mai relevanta cu cat upload-ul de fotografii se realizeaza cu inregistrarea coordonatelor GPS ale locatiei, insotita de o scurta descriere si detalii despre continutul imaginilor, ulterior ele putand fi descoperite de oricine prin intermediul unui motor de cautare avansat (criterii: an, strada, obiective, pozitie pe harta, cuvinte cheie etc).

“Ideea s-a conturat cu mult timp in urma in cadrul Asociatiei Bucurestiul meu drag, de cand Bucurestiul a inceput sa se transforme si sa evolueze (sau involeueze cateodata) intr-un ritm vizibil, legatura cu trecutul sau architectural devenind tot mai firava si a prins viata odata cu interactivitatea si conectivitatea data de dezvoltarea digitalului si explozia de imagini (din social media si on-line in general) generate de locuitorii lui.”


Centrul de Memorie Vizuala este un proiect cultural finantat de catre ARCUB in cadrul Programului cultural Bucuresti - Orasul in-vizibil 2016. 

Lansarea oficiala a platformei, parte din proiectul Centrul de Memorie Vizuala a Bucurestiului, va avea loc in data de 14 septembrie 2016, ora 18.30 la Muzeul Municpiului Bucuresti, odata cu vernisajul expozitiei “Trecut-au anii” si va fi urmata de o serie de evenimente de constientizare a puterii documentare a fotografiei desfasurate in perioada septembrie – octombrie: Conferinta “Fotografia anilor 1980” cu fotografi din aceea perioada si Conferinta “Fotografierea orasului in zilele noastre”dedicata elevilor de liceu.

Inca de la inceput avem parteneri importanti pentru memoria vizuala a orasului - Arhivele Nationale, Muzeul Municipiului Bucuresti, fotografi renumiti pentru imaginile din Bucuresti- Dan Dinescu, serban Lacriteanu, Dinu Lazar, Alfredo Padron, Mihai Petre, Dan Vartanian, istoricul Emanuel Badescu de la Biblioteca Academiei Romane si multi altii.

centrulmemorievizuala-2016


Despre Asociatia Bucurestiul meu drag
Bucurestiul meu drag iti propune inca din 2007 sa imortalizeze povestea vizuala a Bucurestiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii nostri, pentru cei care trec grabiti prin oras sau pentru cei care vin sa-l viziteze pe indelete. A reusit sa faca acest lucru prin organizarea a peste 300 de actiuni si evenimente foto si atragand peste 1.000 de colaboratori si parteneri pentru proiectele dedicate orasului. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate