Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Premieră. Gentle Violence, prima expoziție cu fotografii din operații estetice din România
(Fotografie)
Cristina Bobe, artist vizual, va deschide saptamana viitoare, la Sibiu, la Muzeul de Arta Contemporana (Strada Tribunei, nr.6) din cadrul Muzeului National Brukenthal, prima expozitie cu fotografii realizate in timpul interventiilor chirurgicale estetice – Gentle Violence – Faces of Change.
Vernisajul are loc vineri, 9 septembrie, de la ora 17:00. 
Pornind de la cazul unor pacienti care au recurs la chirurgie plastica, expozitia sondeaza corpul si reprezentarile proiectate asupra lui prin prisma conceptului de identitate (perceptie asupra sinelui) cu mijloace audio, video si fotografice. 

Fotografiile realizate de Cristina Bobe in timpul interventiilor chirurgicale desfasurate de dr. Adriana Radu (Life Memorial Hospital, Bucuresti), dr. Horia Siclovan (MedLife Genesys, Arad) si dr. Dragos Zamfirescu (Clinica Zetta, Bucuresti) sunt animate de Paul Lupascu, motion designer, si transpuse in sunet de Sebastian Florea, sound designer. Curatorul expozitiei este Laura Coltofean, muzeograf in cadrul Muzeului National Brukenthal.   

Cristina Bobe este initiatoarea primei platforme online de fotografie medicala din Romania www.fotografiemedicala.ro. Artistul isi propune prin acest proiect sa integreze arta in spitalele din Romania, ca o componenta cu un impact pozitiv asupra starii de sanatate fizice si psihice a pacientilor. Dupa incheierea expozitiei, fotografiile vor fi puse in vanzare, iar fondurile stranse vor fi donate de artist in acest scop. 
 

“In editia de anul acesta a expozitiei Gentle Violence, sala de operatie va primi o functie noua, aceea de <<muzeu al corpului in schimbare>>. Corpurile pacientilor sunt prezentate ca exponate sau ca obiecte de arta. Din acest motiv, ele sunt surprinse in timpul unei schimbari exterioare, care le va sculpta si personalitatea. Nu urmaresc procesul in sine al schimbarii, ci mai degraba deconstruiesc dinamica schimbarii si prezint fragmente ale ei prinse in fotografii care fac trimitere la diferite idealuri de frumusete sau lucrari din istoria artei, care este tot o istorie a frumusetii. Portretele sunt aproape toate incadrate pe un fundal negru. Asta introduce si ideea de moarte, pentru ca schimbarea presupune moartea unei identitati, dar si pentru ca a reprezenta corpul ca obiect de arta inseamna a-l considera mort, crezand in acelasi timp in transfigurarea sa.”

spune Cristina Bobe

cristina-bobe


Proiectul a debutat in 2014, la Muzeul National Brukenthal, cu o prima expozitie (GENTLE VIOLENCE – The  Heart) dedicata inimii si chirurgiei cardiovasculare, iar in 2015 a fost prezentata la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, in cadrul Festivalului Photo Romania.  
   

afis-landscape-gentle-violence_1500x1000


Organizatorii Gentle Violence – Faces of Change sunt  Muzeul National Brukenthal, Asociatia Smart Med, FotografieMedicala.ro. 

Partenerii proiectului sunt Asociatia Chirurgilor Plastici, Epson, MedLife, Clinica Zetta, Casa de Cultura Sibiu, Adrenallina, Sports PR & more 

foto-expozitie.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate