Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 aprilie 2024
Recomandări
#rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017
(Fotografie)
- albumul care documenteaza cel mai mare protest din istoria postdecembrista. 
Curtea Veche Publishing anunta aparitia cartii care documenteaza cel mai mare protest din istoria postdecembrista a Romaniei.
Albumul “#rezist. Proteste impotriva OUG 13/2017”, realizat cu sprijinul oferit de numerosi fotografi din tara si din strainatate, de importanti jurnalisti, analisti si oameni de cultura, este disponibil incepand cu data de 2 martie 2017.

“Necesitatea arhivarii acestor imagini, mesaje si opinii este dincolo de orice indoiala. Cunoasterea istoriei nu ar fi posibila in absenta unui suport material care sa pastreze vie memoria celor intamplate. Am considerat ca aparitia acestui album trebuie sa urmeze cat mai repede evenimentelor petrecute in ianuarie si februarie, la Bucuresti si in alte orase din tara, ba chiar in diaspora, pentru a surprinde autenticitatea extraordinarei stari de spirit a celor mai ample manifestatii postdecembriste. Generatiile viitoare au nevoie de asemenea marturii, deoarece astfel se vor putea raporta la aceste evenimente ca la un moment constitutiv al istoriei lor”,

declara Iren Arsene, director general Curtea Veche Publishing.

Textele cuprinse in carte sunt semnate de Vintila Mihailescu, Andrei Oisteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragos Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima si Cristian Simonca. In aproape 200 de pagini si 150 de fotografii, cartea documenteaza protestele care au avut loc atat in Romania, la Bucuresti, Sibiu, Iasi sau la Cluj, cat si in diaspora. Mesajele din timpul protestelor, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arata ca ne-am despartit, pentru totdeauna, de vremurile in care, la demonstratii, se agitau mesaje scrise de altii cu litere albe lipite pe un fundal de panza rosie. Adunate intr-o carte, ele devin niste instantanee din 2017, care le arata scepticilor ca o noua generatie de cetateni manifesta altfel decat se facea, cu indarjire, naivitate si chiar cu ura, la inceputul anilor 1990. 

„Cand am ajuns in Piata Victoriei, mi-am dat seama ca acolo se adunasera sute de mii de povesti. Fiecare om adusese cu el revolta ultimilor 27 de ani pe care, sub o forma sau alta, si-o striga acum in strada.“
 (Paula Herlo)

„Acum, vechii golani au nepoti, tinerii din 2012, cei <<indignati>> de Rosia Montana din 2013 sunt familisti. S-au maturizat cu totii si si-au construit o cultura coerenta a revoltei, care nu se mai uita, care nu mai este reversibila. O noua generatie, vizibila pe multiple planuri, a capitalizat aceste experiente si a invatat sa le exprime, solidar. Creativitatea este o trasatura definitorie a acestei culturi.“ 
(Vintila Mihailescu)

Fotografii care au contribuit la aceasta carte sunt Calin Ardeleanu, Vitalie Brega, Dragos Bucurenci, Adi Bulboaca, Alexandra Marta/Améliegraphie, Eli Driu, Andrei Dascalescu, Dacian Foldi, Catalin Georgescu, Dora Marian, Dragos Stefan Mantoiu, Ilie Micut-Istrate, Anda Ignat, Ovidiu Moisin, Barna Némethi, Cristian Pantus, Cristian Paun, Alexandru Socol, Cristian Tudose, Alexandru Urdas, Cristian Vasile. De asemenea, Agentia Nationala de Presa Agerpres a sprijinit realizarea acestui volum punand la dispozitie fotografii realizate de Adrian Cuba, Constantin Duma, Silviu Matei, Simion Mechno, Alex Micsik, Cristian Nistor, Isabela Paulescu, Grigore Popescu, Radu Tuta. 

Fiind un demers civic, profitul rezultat din vanzarea cartii va fi donat de Curtea Veche Publishing organizatiei nonguvernamentale Funky Citizens, care desfasoara proiectul factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile si declaratiile publice din Romania, cu scopul de a-i motiva pe cetatenii romani in a-si dezvolta gandirea critica. 
Albumul poate fi achizitionat din magazinul online www.curteaveche.ro la pretul de 30 lei si va fi disponibil incepand cu data de 3 martie 2017 in librariile din tara si la partenerii online.

credit-foto_catalin-georgescu

Credit foto Catalin Georgescu


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Credit foto Dragos Bucurenci 


timisoara_credit-foto_anda-ignat_s

Timisoara credit foto Anda Ignat
rezist_mockup


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate