Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Fotograful Răzvan Voiculescu lansează albumul „ROST. 12 Hotare”, ultima parte a trilogiei ROST
(Fotografie)
Fotograful Razvan Voiculescu lanseaza, luni, 27 noiembrie, ora 19:00, la JW Marriott Bucuresti, albumul de fotografie si filmul „ROST. 12 Hotare”, piesa finala a trilogiei ROST, un proiect care s-a intins pe sase ani si a inclus si albumele „ROST – esente, gusturi si stari romanesti” (2013) si  „Dor de ROST” (2015).
In cadrul evenimentului se va proiecta scurtmetrajul documentar liric „ROST. 12 Hotare”, produs de Ana Maria Pirvan si Razvan Voiculescu. Invitatii vor putea afla povestile unor Pastratori de ROST, relatate chiar de acestia, iar seara se va incheia cu un scurt concert sustinut de artistul Grigore Lese.

ROST. 12 Hotare” este cel mai voluminos album al seriei si contine 340 de pagini cu imagini stranse din toate colturile tarii: fotografii cu oameni care inca mai pastreaza un mestesug, biserici de lemn, cule si conace parasite care se incapataneaza sa „supravietuiasca" desi au fost demult abandonate, dar si obiecte traditionale din gospodariile oamenilor, obiecte ce mai pot fi astazi gasite aproape numai in muzeele etnografice.

Garafina Pasaila varza oras Milisauti jud Suceava 06 m


Albumul vine la pachet atat cu un DVD cu filmul (making of al albumului), cat si cu o harta artizanala care reuneste locatiile tuturor „Pastratorilor de ROST” din cele trei albume astfel incat, cei care isi doresc, sa poata descoperi zone din Romania unde mestesugurile inca se mai pastreaza.

„Ca piesa finala a trilogiei ROST, albumul acesta ofera tabloul cat mai complet al ROST-ului romanesc din perspectiva mea. Este o colectie de fotografii de compozitie, profunde, care aduc impreuna diferite ipostaze ale ROST-ului”

Razvan Voiculescu – fotograf

Trilogia ROST a avut ca tema principala ideea unei lumi aflate la apus si faptul ca in satele si “targurile” mici din Romania majoritatea mestesugurilor dispar, iar odata cu ele, si crezul si cutumele satului traditional. Razvan Voiculescu a vrut sa surprinda ideea de ROST pe care o reprezinta pastratorii de traditii, de care auzim din ce in ce mai des ca fiind ultimii de acest fel: „ultimul fierar”, „ultimul potcovar”, „ultimii rapsozi”.

Insa aceasta trilogie se termina intr-o nota pozitiva, cu exemple de “Pastratorilor de ROST” tineri care duc mai departe povestea mestesugurilor invatate. Dincolo de impactul cultural, beneficiul social al proiectului este acela de a oferi o alternativa de modele, de eroi autentici, umani, plini de povesti.

Portret cuptor Patricia Taut sat Draghia com Coroieni jud Maramure? 09 m


Parteneri media: Agerpress, RFI Romania, Imperatortravel.ro, LumeaMare.ro, TravelGirls.ro, TravelwithaSmile.net, TurismMarket.com

POSTER ROST 12 HOTARE


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate