Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Vernisaj expoziţie "Viaţa Romilor. Lungo Drom"
(Fotografie)
Ambasada Spaniei si Instituto Cervantes din Bucuresti, in parteneriat cu Centrul National de Cultura a Romilor-Romano Kher va invita la inaugurarea expozitiei "Viata romilor. Lungo Drom", care va avea loc miercuri, 13 decembrie, orele 18:30, la Instituto Cervantes din Bucuresti (Bd.
Regina Elisabeta, 38). Evenimentul va include si un recital de poezie in limbile spaniola, romana si romani, in acompaniament de chitara si tambal, sustinut de artisti de etnie roma, moment oferit de Centrul National de Cultura a Romilor-Romano Kher.

Locurile sunt limitate. Rezervari la telefon: 021 318.11.03.

Expozitia este impartita in doua mari capitole: "Viata traita" - trecutul, incepand cu migratia initiala din India si pana la finele anilor '70 in Spania, si "Viata viitoare" - o radiografie a prezentului si a ceea ce se asteapta de la relatia dintre romi si restul populatiei in anii ce vor veni. "Vidas Gitanas" (Viata romilor) spune povestea poporului rom spaniol, dincolo de prejudecati si clisee, prezentand mostenirea lasata de acesta si profundele sale influente asupra culturii spaniole. Expozitia aduce in prim-plan viata de zi cu zi a romilor, atat de putin cunoscuta: felul in care traiesc, meseriile practicate, ingemanarea trecutului cu prezentul, modul in care au trecut peste greutati pana in zilele noastre si provocarile cu care se confrunta.

Romii reprezinta cea mai importanta populatie minoritara din Europa, dar si una dintre cele mai putin cunoscute de societatile majoritare. In ciuda istoriei grele pe care au parcurs-o timp de secole, acestia au ramas aproape necunoscuti, la aceasta contribuind si faptul ca au fost respinsi de societatile in care au trait. Toate acestea au dus la o ignorare a realitatii romilor si, implicit, la o indepartare de aceasta comunitate prezenta pe continentul nostru de peste 500 de ani. Expozitia isi propune sa faciliteze aceasta cunoastere a istoriei romilor spanioli si a contributiei lor la patrimoniul cultural al Spaniei.

Organizatori: Ambasada Spaniei si Instituto Cervantes din Bucuresti, Acción Cultural Española (AC/E), Fundación Instituto de Cultura Gitana

Partener: Centrul National de Cultura a Romilor-Romano Kher

Program de vizitare: 13 decembrie 2017 - 17 februarie 2018 (cu exceptia perioadei cuprinse in intervalul 22.12.2017 - 03.01.2018 si a zilei de sambata 10.01.2018)

Luni-Vineri, 09.00 - 19.00
Sambata, 09.00 - 15.00
Duminica - inchis
Intrarea este libera.

prensa_foto1


prensa_foto2


prensa_foto3


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate