Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Fotografia medicala expusa la Muzeul National Bruckenthal din Sibiu
(Fotografie)
In perioada 4-30 septembrie 2014, la Muzeul National Bruckenthal Sibiu, fotografia medicala va fi in prim-plan, intrucat luna sepembrie este luna in care se lanseaza proiectul „Gentle Violence”.
Expozitiile din seria „Gentle Violence”, proiect care isi propune sa extinda cunoasterea pacientilor in legatura cu actul chirurgical si sa ofere o explicatie vizuala pentru ceea ce chirurgii numesc „o operatie frumoasa”, sunt impartite in mai multe sectiuni:.
I. The Heart 
II. The Brain 
III. The Eye 
IV. The Liver 
V. The Breasts 
VI. The Kidney 
VII. The Lungs 
VIII. The Skin 

Fiecare expozitie va aduce in atentia vizitatorilor secvente din operatiile unor medici chirurgi renumiti din Romania, precum si din alte tari europene.

Expozitia din 2014 de la Muzeul National Bruckenthal Sibiu, The Heart, prima din cadrul proiectului mai amplu „Gentle Violence”, prezinta imagini din timpul operatiilor pe inima, realizate de medici din tara si din strainatate, specializati in chirurgie cardiovasculara si este insotita de expunerea unor piese anatomice (inimi), precum si de o coloana sonora realizata de artistul Sebastian Florea, care recompune atmosfera din sala de operatie, intr-o maniera artistica. 

In cadrul proiectului „Gentle Violence”, dr. Horia Muresian, renumit chirurg cardiovascular si anatomist, seful sectiei de „Chirurgie Cord si vase mari” de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, va expune, de asemenea, o serie de imagini cu structuri delicate ale inimii, la nivel microscopic.

Vizitatorii (medici, psihologi, pacienti, jurnalisti, persoane din domeniul artei si culturii) vor avea, astfel, ocazia sa simta si sa inteleaga chirurgia din perspectiva medicului pasionat de profesia sa, dar si a pacientului care doreste sa stie ce se intampla cu el în cele mai intime momente ale vietii sale.

Fotografiile din cadrul expozitiei vor fi expuse in incinta celor doua incaperi ale Casei Albastre (Muzeul Brukenthal), dupa cum urmeaza: 
Sala mare 
- 1 perete cu fotografii din operatiile dr. Horia Muresian, operatii pe cord – adulti 
- 1 perete cu fotografii din operatiile pe cord efectuate in cadrul Spitalului Marie Curie din Bucuresti 
- 1 fotografie de 2m/2m fixata pe tavanul incaperii, care reda imaginea pe care pacientul o vede, in mod uzual, atunci cand sta întins pe masa de operatie; 
- in centrul incaperii va fi amplasat un pat/masa asemanator celui din sala de operatie, pe care vizitatorii se vor putea intinde pentru a privi fotografia fixata de tavan; 
- prin intermediul sistemului audio din sala de expozi?te, vor fi difuzate inregistrari cu sunete din timpul interven?tilor chirurgicale si discutiile purtate de medici in timp ce opereaza; 
Intrarea in expozitie va fi marcata de un fir rosu, amplasat pe podea, care va lua forma pulsului si va incepe inca de la intrarea in muzeu. 

Sala mica 
- 2 pereti cu microfotografii realizate de dr. Horia Muresian cu tesuturi si celule ale inimii; 
- fotografii cu specimene de inimi conservate; 
- 4 postamente pe care vor fi amplasate borcane cu inimi (piese anatomice)

De asemenea, pe toata durata expozitiei vor fi organizate workshop-uri de fotografie medicala, conferinte pe teme medicale, workshop-uri de stiinte umane si medicina, un concept nou in Romania, workshop-uri de terapie prin arta fotografica, in spital si se va recurge la decorarea permanenta cu fotografii a unui spital din orasul care gazduieste expozitia. 

10546993_731822990247162_3247799486144186643_o


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate