Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Expoziție: El Camino de Santiago, drumul care a legat Europa. Vernisaj la Institutul Cervantes din București
(Fotografie)
Ambasada Spaniei si Institutul Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Asociatia prietenilor Camino de Santiago din Romania va invita miercuri, 4 martie, ora 18.30, la vernisajul expozitiei fotografice „El Camino de Santiago, drumul care a legat Europa”, de Adriana Romanov.
  Evenimentul va avea loc la sediul Institutului Cervantes din capitala (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38), in prezenta Presedintelui Asociatiei prietenilor Camino de Santiago din Romania, Ion Nicolae, a Decanului Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Ioan Grigore Pirosca si a fotografei Adriana Romanov.

Vernisajul va include proiectia unor scurtmetraje despre Drumul Sfantului Iacob, urmata de interventiile celor trei invitati, si se va incheia cu o vizita ghidata, in compania fotografei, care va oferi detalii despre imaginile expuse. Evenimentul se va desfasura in limba romana.

Intrarea este libera in baza unei rezervari trimise prin e-mail la adresa cultbuc@cervantes.es.

Expozitia cuprinde 60 de imagini inedite pe care autoarea, originara din Timisoara, le surprinde in timpul pelerinajului catre orasul spaniol Santiago de Compostela, la moastele Sfantului Apostol Iacob. Adriana Romanov a parcurs pe jos o distanta de aproximativ 240 de kilometri pe drumul cunoscut sub denumirea de Ruta Portugheza, o experienta traita cu deosebita intensitate in timpul careia a putut aprecia frumusetea unor meleaguri istorice impregnate de spiritualitate, precum si bogatia culturala si naturala a locurilor strabatute.

Imaginile prezentate reflecta multiplele motivatii de a face acest pelerinaj, diferitele semnificatii pe care fiecare persoana le atribuie acestei experiente, solidaritatea existenta intre pelerini de-a lungul calatoriei, pacea resimtita de acestia si cugetarile lor pe parcursul drumului. 

Expozitia va fi deschisa la sediul Institutului Cervantes din Bucuresti, in perioada 4-28 martie 2020, de luni pana vineri, intre orele 09.00-17.00 si sambata intre orele 09.00-15.00.


foto prensa6

Orasul spaniol Santiago de Compostela este cel mai important loc de pelerinaj crestin, dupa Ierusalim si Roma. In fiecare an ajung aici peste 300.000 de pelerini de pe toate continentele. Se spune ca in jurul anului 820 d.C., a fost descoperit mormantul apostolului Iacob in padurea denumita Libredón, pe locul unde astazi se inalta Catedrala din Santiago de Compostela. De aici provine si numele orasului, Santiago insemnand in spaniola Sfantul Iacob, in timp ce Compostela provine din latinescul Campus stellae, adica camp cu stele.

Centrul istoric al orasului a fost declarat de UNESCO Patrimoniu al Umanitatii in 1985. In 1987, Consiliul Europei a recunoscut Drumul Sfantului Iacob drept Primul Itinerariu Cultural European. De asemenea, Drumul Sfantului Iacob a fost inclus in lista mostenirilor culturale UNESCO.

Cartel

Organizatori: Ambasada Spaniei si Institutul Cervantes din Bucuresti
Colaboratori: Asociatia prietenilor Camino de Santiago din Romania
Cu sprijinul: Xunta de Galicia

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate