Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Teatrul iese „la geam”| Fotografii ale unor spectacole memorabile dintr-o expoziție marca Teatrelli ajung în vitrina Galateca, sub forma unei instalații
(Fotografie)
Proiectul „Teatrul si fotografia-spectacol. O poveste in spatele povestii cu Mihaela Tulea”, initiat si conceput de Teatrelli ca o inedita expozitie online, s-a mutat si in offline, in cadrul parteneriatului strategic dezvoltat cu Galateca – galerie de arta contemporana si design.
Astfel, unele dintre cele mai emotionante fotografii de teatru semnate de artistul fotograf Mihaela Tulea pot fi admirate de trecatori in vitrina galeriei, fiind prezentate sub forma unei instalatii.

Proiectul „Teatrul si fotografia-spectacol. O poveste in spatele povestii cu Mihaela Tulea”, initiat si conceput de Teatrelli ca o inedita expozitie virtuala si prezentat deopotriva pe canalele de comunicare ale galeriei Galateca intr-o selectie curatoriala speciala, se va incheia luni in online, mutandu-se in offline, respectand regulile de siguranta si distantare sociala. Din 19 iunie, timp de doua luni, pe un ecran LED, parte a unei instalatii mai ample, in vitrina Galateca ruleaza fotografiile semnate de Mihaela Tulea, invitand trecatorii sa patrunda in universul teatrului prin intermediul acestei expuneri spectaculoase. Fotografiile Mihaelei Tulea sunt integrate in cadrul proiectului Galateca „Inside/Outside”, sectiunea „Artist in Focus”.
Seria de fotografii reuneste imagini din 40 de spectacole unice, precum: „Vertigo 20” (compania de dans Vertigo din Israel, coregrafia: Noa Wertheim), „Faust” (regia: Silviu Purcarete), „Trei surori” – un scenariu (ne)firesc de liber dupa Cehov (regia: Radu Afrim), „Horses in the Sky” (compania de dans Kibbutz din Israel, coregrafia: Rami Be’er), „Tragi Comedy” (un spectacol de Gigi Caciuleanu), „?inutul din miezul verii” (regia: Vlad Massaci), „Persona” (regia: Radu Nica).

Mihaela Tulea abordeaza cu succes mai multe genuri fotografice. Imaginile ei au aparut in publicatii nationale si internationale, inclusiv in revista franceza Théatre/Public care a publicat la inceputul anului o fotografie din spectacolul lui Radu Afrim „Daca am gandi cu voce tare”. A fost, de asemenea, unul dintre artistii selectati in expozitia centrala a celei de-a 2-a editii a festivalului de fotografie Reforma PhotoDays 2 (RPD2), lucrarea semnata de ea devenind coperta revistei RPD2.

Proiectul „Teatrul si fotografia-spectacol. O poveste in spatele povestii cu Mihaela Tulea” se adreseaza atat iubitorilor de arta vizuala, cat si celor pasionati de arta performativa, invitand publicul sa intre in culisele emotiilor din spatele, din mijlocul si din fata scenei, unde experienta privirii se transforma intr-un spectacol in sine, prin forta a ceea ce ajunge sa exprime fiecare fotografie.

FAUST_Purcarete_foto Mihaela Tulea
FAUST Purcarete foto Mihaela Tulea

HORSES IN THE SKY_Kibbutz_foto Mihaela Tulea
HORSES IN THE SKY Kibbutz foto Mihaela Tulea

Instala?ia Galateca
Instalatie Galateca
___________________________________________
Despre Galateca – galerie de arta contemporana si design

Galateca este una dintre cele mai cunoscute galerii multidisciplinare de arta si design din Romania, spatiu de referinta, o platforma de promovare a proiectelor originale. Plina de vitalitate si modernitate, Galateca poarta semnatura arhitectului Radu Teaca si este situata in inima Bucurestiului, la parterul unei cladiri istorice: Biblioteca Centrala Universitara Carol I. De-a lungul timpului, galeria a gazduit numeroase expozitii de arta contemporana, dar si interdisciplinare ale artistilor din intreaga lume. La inceputul anului 2013, a fost lansata si NeoGalateca – un gallery shop ce completeaza zona expozitionala, devenit de referinta pentru publicul roman si strain pasionat de cadouri de arta si design. În egala masura, galeria si-a asumat un program de promovare a valorilor romanesti, in cadrul initiativei Romanian Art Energy.
www.galateca.ro
www.facebook.com/GalerieGalateca/
www.instagram.com/galateca/


Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiect al Primariei Capitalei, princreart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, precum si concerte acustice, dezbateri si artist-talk-uri.
www.teatrelli.com
www.facebook.com/teatrelli/
www.instagram.com/teatrelli/


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate