Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Doi fotografi români au descoperit o noua specie de Manta în Mexic Socorro Island
(Fotografie)
Asociatia de Fotografie de Mediu si Ecologie (WEPA) a realizat expeditia "Socorro 2015" in insula cu acelasi nume din Mexic (Oceanul Pacific) in perioada 19 martie- 3 aprilie 2015.
Proiectul este o premiera pentru Romania deoarece a vizat participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania (Alin Miu si Andrei Surugiu) la un proiect international de fotografie subacvatica.
Marea descoperire a expeditiei a fost identificarea si fotografierea unui nou specimen de diavol de mare Manta care va fi inregistrat in baza de date a Pacific Manta Research Group cu numele de Inkheart.

Alin Miu a precizat ca: "A fost simplu sa alegem Mexicul ca destinatie a expeditiei deoarece este o zona extrem de bogata in viata marina si biodiversitate, dar partea subacvatica este cu adevarat spectaculoasa. Mexicul este faimos pentru destinatiile de scufundari iar noi am fost impresionati de ce am gasit acolo".

Proiectul expeditiei cuprinde 28 de fotografii ce surprind recife de corali unice in lume si diferite specii de diavoli de mare dintre care: Island (care a fost disparut din 1994), Fourteen (a fost vazut doar de 10 ori in timpul aceleiasi locatii din San Benedicto), Barefoot (un exemplar nou identificat) si Flyer.

Proiectul organiztiei Wildlife Ecology Photography Association (WEPA) va putea fi vazut la Muzeul "Grigore Antipa" in cadrul expozitiei "Intalniri remarcabile- Diavolii de mare din Socorro", eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Mexicului in Romania.

Cele 28 de tablouri avand drept tema fotografiile facute in timpul expeditiei vor ramane expuse in sala dedicata etnografiei mondiale si anatomiei omului din cadrul circuitul expozitiei permanente a Muzeului ”ANTIPA” pana pe data de 12 iulie anul curent.

Vernisajul a avut loc joi, 11 iunie 2015 de la ora 18:30, in holul principal al Muzeului in prezenta Excelentei sale, domnul Agustín Gutiérrez Canet, Ambasadorul Mexicului in Romania si a domnului Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului, si Claudia Milea, fondatorul WEPA.


Vernisaj ANTIPA

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate