Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
De profesie Român: Florin Zamfirescu
(Teatru)
Actor roman de teatru si film, Florin Gheorghe Zamfirescu s-a nascut pe 12 aprilie 1949 in Calimanesti jud. Valcea intr-o familie in care toti adorau literatura si artele in general.
De mic a visat sa fie actor, iar la 6 ani a luat primul premiu de recitator. De atunci nu s-a mai desprins de scena, facand din aceasta meserie o pasiune.
Dupa terminarea liceului din Calimanesti, intre anii 1967 si 1971 urmeaza Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru, Sectia Arta Actorului, clasa prof. Constantin Moruzan, unde se remarca prin talentul si pasiunea sa pentru actorie, de altfel este si premiat in 1967 cu "Premiul Criticii, Cel mai bun actor al anului 1997" pentru interpretarea sa din teatru Glagoliev si Fouquiller Tinville.
Intre anii 1971 si 1973 este actor la Teatrul de Stat Tg. Mures, in 1973 se angajeaza la Teatrul Mic din Bucuresti, unde interpreteaza roluri insemnate.
In 1978 este remarcat de regizorul Stere Gulea si distribuit in filmul "Iarba verde de acasa", unde interpretand rolul unui tanar prospat absolvent al facultatii de matematica care este in situatia de a alege sa ramana pe langa profesorul lui, ca asistent, acceptand anumite compromisuri, sau sa devina profesor de tara, alege a doua varianta, este remarcat de publicul cinefil pentru calitatea sa interpretativa si devine foarte cunoscut si apreciat.
Avand o capacitate deosebita de a iesi din propria piele, pentru a deveni personajul intrupat, rolurile in film incep sa curga: "De ce trag clopotele Mitica" (1981), Morometii (1988), Senatorul melcilor, Orient Expres, Filantropica etc.
Dupa Revolutie devine director adjunct Artistic la Teatrul Odeon.
Din 1996 este numit profesor Universitar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale“ Bucuresti iar in 2000 este numit rector. (cinemagia.ro)

***


Actoria este o o­­­­­g­linda, care reflecta societatea, in spe­ranta ca aceasta, privindu-se in og­lin­da, se mai corijeaza. Oricum, sa nu ne facem iluzii, pentru ca actoria si tea­trul niciodata nu vor schimba lu­mea. (opiniastudenteasca.ro)

***


Am luat o ho­tarire la un moment dat, tot murim, ma­car sa nu mor taciturn. Eu nu fac ceva, nu ma zbat, nu propun sau spun pentru mine. (opiniastudenteasca.ro)

***


Eu cred ca nu exista om rau la origine, ci doar prosti si destepti sau in­te­ligenti. Nu, destept, pentru ca e o di­fe­renta mare, inteligentul este un individ care poate sa aiba raspunsul cel bun a doua zi, dupa ce macereaza, du­pa ce cin­tareste, desteptul raspunde pe loc. (opiniastudenteasca.ro)

***


Nichita zicea ca cel mai periculos e adevarul, iar cel mai important e drumul spre adevar, fiindca adevarul are ceva criminal. Toti guvernantii nostri, din ’90 incoace, au dat intruna dovada de multa inteligenta. Prin esecurile repetate pe care le traversam, toata lumea crede ca guvernantii nostri, de-a lungul vremii, erau prosti. Dar eu cred ca au fost si sunt extrem de inteligenti, numai ca sunt rau intentionati. Acest lucru e vizibil cu ochiul liber. (jurnalul.ro)

***


De ani de zile, aud peste tot la noi expresia: "interesele tarii noastre sunt sa...". Dar eu nu pot fi de acord cu interesele tarii mele care a bombardat Iugoslavia, singura tara vecina cu care nu aveam conflicte. Asa cum a spus un mare actor de-al nostru, Vasile Nitulescu, atunci cand vazuse o harta intr-o vitrina: "Dintre toti vecinii nostri numai Marea Neagra ne iubeste!". Interesul tarii noastre este acum sa nu mai vedem realitatea si sa fim de partea celui pe care noi il credem mai puternic. Onoarea nu mai conteaza. Nici credinta! Unde-i onoarea, unde-i demnitatea si pana la urma unde-i adevarul? (jurnalul.ro)

Conversatii esentiale - Florin Zamfirescu:



sursa foto: cinemagia.ro
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate