Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 decembrie 2024
Recomandări
De profesie Român: Maia Morgenstern
(Teatru)
Nascuta in Bucuresti intr-o familie evreiasca, Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru si Film intre 1981 si 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt pana in 1988. A aparut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, dupa care s-a alaturat trupei de la Teatrul National „Ion Luca Caragiale”.
Printre rolurile sale de referinta: Doamna T, in teatru si film, Marguerite in „Dama cu camelii“, Lola Blau, in „Asta-seara, Lola Blau“, Lola Lola in „Ingerul albastru“. A jucat mari roluri de tragiciana: Medeea ( in „O trilogie antica“, montata de Andrei Serban, la National, in 1990), Clitemnestra ( in „Orestia“ lui Silviu Purcarete de la Craiova) sau „Electra“, la Atena.  A interpretat-o pe mama lui Iisus in filmul lui Mel Gibson si pe Arkadina in spectacolul „Pescarusul“, al lui Andrei Serban.

Maia Morgenstern a fost casatorita de doua ori. Are trei copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria si Ana Isadora.

42145_maia_morgenstern
sursa foto:cinemarx.ro


”Frumusetea, ca si sacrul, indraznesc sa spun, se afla in ochii celui care priveste. Asa ca, daca nu esti dispus sa primesti, ramai la zona de divertisment.” (yorick.ro)

***


”Sunt extrem de deschisa la orice cercetare, la orice sondare, orice incercare mi se pare benefica. Fara joc, fara a cerceta, fara a dezvola imaginatia nu putem exista. Raportez asta la sensul jocului pentru copii.” (adevarul.ro)

***


”Inspiratia, inefabilul, astea au locul lor si nu se pot defini in arta actorului. insa sunt, de asemenea, foarte importante mestesugul, rigoarea, disciplina interioara, felul in care te integrezi intr-o echipa si iti gasesti masura justa. Asta tine de organizarea interioara, de gestionarea propriilor energii, de largirea propriilor limite si, mai ales, de cunoasterea acestora in primul rand.”(adevarul.ro)

***


”O sa va intristez pentru ca... poate ca nu, dar sper ca daca nu intelegeti, macar sa cantariti: eu nu cred in modestie. Nu cred ca e... pot sa fiu timida, sunt timida, am inhibitii, am spaime care vin din cunoasterea si din lipsa din puterea de a accepta limite si limite. si atunci parez, bravez si dezvolt un fel de tumora care sa mascheze limita, insa modestia e.... Poate nu intelegem amandoua acelasi cod. si asta se poate. Modestia este virtutea mediocrilor.” (atelier.liternet.ro)

***


”Exista multe umbre, multe nostalgii si multe tristeti in viata mea, dar nimic din toate astea nu e inchis intr-o camara a sufletului. Pentru ca atunci cand vrei sa-ti inchizi tristetile in cutiute, ele au prostul obicei sa dospeasca si se transforma in dureri si-apoi in rani adanci. Asa ca eu imi scot, din cand in cand, la lumina tristetile, le primenesc si-mi aerisesc sufletul si constiinta. Din pacate, umbrele astea ale mele nu se pot risipi de tot, fiindca ele se refera la pierderi ireparabile.” (formulaas.ro)

***


”Nu mi-e rusine sa recunosc ca sunt o fiinta vulnerabila. Dar faptul ca sunt vulnerabila nu inseamna, din nou, ca-mi permit sa ma victimizez. Nu sunt mandra de vulnerabilitatea mea si de aceea ma straduiesc, in fiecare zi, sa aflu cum imi pot deveni cel mai bun prieten. Loviturile cele mai dureroase nu ne vin din partea celorlalti, ci le primim chiar de la noi insine.” (formulaas.ro)
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate