Identity Check se foloseste de tehnici de cartografiere si proiectie 3D (video mapping), efecte audio, text si voce si le creaza performerilor Andreea Spataru, Dragoa Maftei, Doru Ioan Calin si Arun Cotic, absolventi si studenti ai Facultatii de Teatru, Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi spatiul de interactiune cu video instalatia, realizata de artistii vizuali Andrei Cozlac, Ioana Bodale, Ionut Ungureanu si Andrei Petrariu.
„Investigand divizarea timpului in trecut, prezent, viitor, printr-o panoramare in date, momente principale, victorii si erori, a evolutiei societatii romanesti din ultimii 24 de ani, parcurgand etapele socio-economice, ale vietii politice si a evolutiei IT, cu implicatii asupra stadiului societatii actuale si cu focalizare catre experimentarea unui viitor. Hipermodernitatea constituie stadiul societatii actuale, ce reflecta dezvoltarea individului prin prisma noilor cuceriri ale stiintei si tehnologiei, in spirit globalizant. Peste treisutecincizeci de milioane de oamenii isi traiesc in retea viata economica, stiintifica, sociala si culturala, acesta fiind exemplul si modelul, clar definit, al vietii societatilor viitoare. Din aceasta perspectiva, orice individ poate fi controlabil în orice moment, el devenind din existenta personala, existenta digitala, pur obiectuala, un cod numeric identificabil si controlabil in totalitate, obligat sa actioneze dupa niste reguli impuse”, descriu pe scurt cei de la Compania FaPt tema de inspiratie a spectacolului.
Dupa premiera, spectacolul Identity Check se mai joaca duminica, 7 septembrie, de la ora 20.00, in aceeasi Sala Studio a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi. Pretul unui bilet este de 10 lei, iar capacitatea salii de 70 de locuri.
.
|