Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 iunie 2024
Recomandări
”Univers” - expoziție de pictură a artistei Georgeta Constantinescu
(Arte vizuale)
Joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00, va invitam la vernisajul expozitiei de pictura “UNIVERS” al artistei GEORGETA CONSTANTINESCU.
 
Evenimentul va avea loc la Galeria de Arta ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revista „Constantin Tanase”, Calea Victoriei nr. 33, Sector 1).

Expozitia va fi deschisa de Prof. Doctor Nicolae Mares, scriitor.

PROGRAM Galeria de Arta „CALEA VICTORIEI 33”: marti – duminica, orele 12.00 – 20.00
 

Nascuta in 1955 in localitatea Panciu, judetul Vrancea, Georgeta Constantinescu a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. 
Pasionata de pictura, un autodidact desavarsit, Georgeta Constantinescu face intre 2005 – 2007 primii pasi in aceasta lume atat de speciala pe care a descoperit-o si careia i s-a dedicat aproape in exclusivitate. 

In 2007 participa la primul stagiu de pictura la Pont Aven, Franta, iar un an mai tarziu a studiat pictura si si-a desavarsit tehnica, tot in Franta, la Moulin de Perrot cu George Briata. Devine entuziasmata si tot mai fascinata de posibilitatile de exprimare oferite de pictura, iar in perioada ce a urmat ia decizia care-i va schimba fundamental viata. 

S-a perfectionat in Franta cu profesorii Michel Taupin si Cristian Jequel (cu maestrul a studiat si tehnica picturii la cutit). Renunta la activitatea de inginer informatician si, timp de cinci ani, zi de zi, deseneaza si picteaza folosind aceasta noua tehnica (”tehnica Jequel”) - ulei pe panza la cutit.
In 2012, pentru pasiunea, munca si timpul dedicate picturii, dar si pentru talentul remarcabil, Georgeta Constantinescu este distinsa cu titlul de ”Pictor oficial” al Academiei de Pictura ”Moulin de Perrot”. In acelasi an a absolvit si primul stagiu de perfectionare in pictura abstracta cu Giancarlo Bargoni, stagiu care a continuat si in 2013. Intalnirea cu Giancarlo Bargoni i-a schimbat perceptia asupra picturii abstracte si, descoperindu-i posibilitatile infinite de exprimare se dedica total acestui gen de pictura.
In vara acestui an a absolvit stagiul de pictura abstracta cu Peter Cassagrande. 

Georgeta Constantinescu este manager al Galeriei de Arta ”CALEA VICTORIEI 33”.

Ultimii trei ani au fost ani de extrema solitudine, unde eu m-am intors catre mine insami pentru a-mi regasi sufletul si a-l pune apoi pe panze din ce in ce mai mari. Intre timp am expus unele dintre lucrarile mele in diverse galerii din Bucuresti si Viena” (Georgeta Constantinescu , artist plastic)

Participari expozitionale:
2012- Galeria SCIT Art , Bucuresti
2013 - Galeria Calea Victoriei 33, Bucuresti
2014 - Galeria Calea Victoriei 33, Bucuresti 
2014- lucrari expuse in show-room-ul Elena Caragiani, Bucuresti 

Georgeta Constantinescu are lucrari in colectii particulare din SUA, Austria, Germania, Elvetia, Franta si Romania.

Pictura sa, inca de la inceput exploreaza ca tema unica relatia sa cu spatiul, spatiul in sens de univers. Autoarea cauta sa stabileasca noi perspective mobile care vor face ca acest spatiu sa se largeasca progresiv pana devine o alta lume. Este un amestec de spontaneitate, de gesturi rapide si de extrema meticulozitate in constructia imaginii prin straturi succesive de materie. Rezultatul este impresionant. Adesea lucrarile pot fi privite din toate sensurile. Nu exista nici stanga, nici dreapta, nici sus si nici jos, straturile se suprapun unele peste altele pentru a aduce de la fond catre primul plan o panza cu culori vibrante, plina de sensuri si viata. Caracteristic acestor tablouri este lumina care traverseaza din loc in loc panza. Este o lupta accerba, corp la corp, cu panza, folosind cutitul, pensula, mainile, ca o constructie in clar-obscur in care lumina este subiectul principal. In fata unei panze a artistei privitorul poate fi deconcertat, tulburat sau entuziasmat de explozia de culori, de semne si sensuri, fara a putea gasi cuvintele potrivite care sa fie in mod clar in armonie cu tabloul. Artista se afla ea insasi prinsa intr-o relatie subtila intre afectivitatea sa si mediul sau. Puterea culorilor, stralucirea lor, reflecta profunzimea realitatii interioare a artistei. Tabloul devine o reprezentare a starii sale emotionale fizice si psihice” (Cristian Jequel, pictor, Franta). 

Georgeta Constantinescu, artist plastic_foto 1


Va asteptam joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00 la vernisajul Expozitiei de pictura „UNIVERS”, al artistei GEORGETA CONSTANTINESCU, eveniment organizat la GALERIA de ARTa ”CALEA VICTORIEI 33”.

Evenimentul va fi urmat de un cocktail.
           
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Georgeta Constantinescu, artist plastic_foto 3

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 1

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 2.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 3.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 4

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 5.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 6.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 7.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 8.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 9.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 10.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 11.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 12..

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 13

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 14.

Lucrare semnata Georgeta Constantinescu_foto 15.

AFIS Vernisaj expozitie pictura UNIVERS  Georgeta  Constantinescu
.

Viorela Petre21:46 / 12.12.2015Buna! felicitari! Ca intotdeauna reusesti sa surprinzi audienta! Geta esti neschimbata anii nu te prea intalnesc!Acum ce faci?! In cazul in care nu m-ai reperat din tolba amintirilor iti spun eu... sunt colega ta de banca din liceu!
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate