Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 iunie 2018
Recomandări
Maia Morgenstern, în premieră la Schaubühne - Berlin
(Teatru)
Joi, 8 septembrie, a avut loc la Teatrul Schaubühne, din Berlin, premiera spectacolului ”Empire”, de Milo Rau. Din distributia spectacolului au facut parte Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karazissitis si Rami Khalaf.
Acest eveniment extrem de important pentru miscarea teatrala europeana nu a trecut neobservat nici de celebrul regizor Thomas Ostermeier, director artistic al Teatrului Schaubühne:

Atat Teatrul Schaubühne, cat si eu, suntem foarte incantati de faptul ca Maia Morgenstern, aceasta excelenta actrita a Europei, joaca la noi la teatru in acest moment! Prestatia ei emotionanta din aceasta importanta productie a lui Milo Rau a fost extrem de bine primita inca de la premiera de joi seara. Suntem mandri si totodata onorati sa o avem aproape, pe langa ceilalti minunati actori din aceasta productie, pe directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, Maia Morgenstern!


Proiectul ”Empire” vine in completarea si incheierea trilogiei dramaturgului si regizorului Milo Rau. Dupa ”The Dark Ages” si ”The Civil Wars”, ”Empire” ne spune povestea refugiatilor rataciti intr-o ”noua Europa”.

3


”Participarea mea la acest proiect poate fi analizata pe mai multe planuri. La o prima vedere, este tema refugiatilor, o tema care ne atinge pe toti, care starneste multe patimi, multe controverse, multe luari de pozitii, multe atitudini dintre cele mai antagonice, multe teme abordate de societate. Una spunem in public, altele sunt sentimentele, resentimentele, rabufnirile pe care le purtam cu noi, tarate de-a lungul vremii. Din educatie, din spaima ca da bine sau ca nu da bine o anumita pozitie. Una declaram in societate sau pe retelele de socializare, si altele sunt sentimentele adanci care ne macina, cu care ne luptam.”


Maia Morgenstern


1


Colaborarea regizorului Milo Rau cu actrita Maia Morgenstern a fost si ea una de succes:

”A fost o premiera excelenta, iar Maia a fost, ca de obicei, foarte precisa si, in acelasi timp, plina de umor si emotie. Maia este o adevarata profesionista, un adevarat star!”


Au fost patru zile consecutive (8-11 septembrie) in care spectacolul ”Empire” s-a jucat pe scena Teatrului Schaubühne, cu casa inchisa. Urmatoarele reprezentatii programate vor avea loc la Bydgoscz, in Polonia, la finalul lunii septembrie, si la Lausanne, in perioada 5-8 octombrie.

2

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate