Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – câștigătorul premiului elevilor la EXCELSIOR Teen-Fest 2017
(Teatru)
Aseara s-a incheiat cea de-a treia editie a Festivalului EXCELSIOR Teen-Fest, singurul eveniment de acest gen adrest exclusiv tinerilor. Juriul acestei editii, alcatuit din patru adolescenti (Cristina Dumitru, Alexandra Savu, Vlad Trandafir si Matei Zgamboi) a desemnat spectacolul castigator al acestei editii: O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii de Mark Haddon, in regia lui Bobi Bricop, productie a Teatrului National Bucuresti.

Teen-Fest a insemnat noua zile de festival care au cuprins peste 50 de evenimente – 16 spectacole de teatru profesionist selectate din toata tara (Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Braila) si din strainatate (Franta, Italia, Polonia), alaturi de ateliere de teatru, arta filmului de animatie, video si sound design, spectacole-dezbatere vizionate in licee si, nu in ultimul rand, performance-uri  teatrale si muzical-coregrafice in aer liber, realizate de adolescentii care s-au lasat inspirati de cultura urbana a Bucurestiului.

Festivalul a insemnat, si de aceasta data, ocazia de a experimenta o altfel de intalnire cu teatrul, prin reinterpretari regizorale moderne ale unor titluri cunoscute din dramaturgia clasica, dar si prin povesti captivante despre ce inseamna sa fii adolescent astazi, cu personaje aflate la varsta descoperirilor si a contradictiilor.
Teen-Fest a continuat sa fie o platforma educationala dinamica si conectata la nevoile, problemele, intrebarile celor din noua generatie, dar si un mediu de incurajare a dialogului, a empatiei si de stimulare a creativitatii si abilitatilor artistice ale adolescentilor. Pe parcursul celor noua zile ale festivalului, tinerii au fost nu doar spectatori ai unor productii teatrale inspirate din universul lor, ci au avut ocazia de a deveni ei insisi creatori de povesti, prin intermediul teatrului si al artelor conexe.
Adolescentii s-au bucurat de atmosfera efervescenta de la EXCELSIOR Teen-Fest, fapt care se reflecta atat in fotografii, cat si in cronicile de spectacol realizate de adolescenti, asa ca pana la urmatoarea editie va invitam pe blogul festivalului http://teenfest.teatrul-excelsior.ro/ sa va convingeti ca EXCELSIOR Teen-Fest a reusit sa fie, din nou, o stare de spirit.

premiere Teen Fest


Organizator: Primaria Municipiului Bucuresti prin Teatrul EXCELSIOR
Parteneri: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Guvernul Romaniei – Departamentul Centenar, Asociatia T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educational Replika, CINETic UNATC
Sponsor: Domino’s Pizza


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate