Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Poveste incredibilă. Florin Piersic Jr: ”A fost o situație aparent insurmontabilă”
(Teatru)
Sunt povesti esentiale de viata care li se intampla oamenilor de langa noi, distribuiti in rolurile principale de o alegere unica. Una dintre aceste povesti a devenit realitate in parcursul Teatrului National din Timisoara, sambata, 3 noiembrie 2018, seara, cu ocazia prezentarii spectacolului “Frati”, la Gala Nationala a Comediei de la Galati.
Profesionistii care formeaza echipa artistica si tehnica a Teatrului National din Timisoara (TNTm) au fost protagonistii unei intamplari incredibile, cu un final aproape magic.

Cei peste 300 de spectatori isi ocupasera locurile in sala Teatrului Dramatic “Fani Tardini” si asteptau inceperea spectacolului.  Dar spectacolul trebuia anulat, unul din actori nu mai putea urca pe scena.

In cateva minute, printr-o decizie asumata de creatorul spectacolului, Florin Piersic Jr, de Teatrul National din Timisoara si de Teatrul “Fani Tardini”, evenimentul a fost salvat de sufleorul trupei, actrita Judith Buzoianu. Alaturi de atat de talentatul actor ce a devenit parte din Teatrul National din Timisoara, Florin Piersic Jr, de Matei Chioariu, unul din cei mai indragiti colaboratori ai Teatrului National si de talentatul Marko Adzic, sufleorul a pasit ca actrita in spectacolul “Frati” de Dave Williams.

A fost o alegere esentiala, dat fiind ca respectul fata de public este cel mai important principiu al Teatrului National din Timisoara. Alegerea creatorului spectacolului, care este si interpretul unuia dintre rolurile principale, Florin Piersic Jr, a talentatilor actori care compun distributia, alaturi de echipa tehnica a teatrului a fost “show must go on” cu Judith in rolul ”Wally Conley”. Iar toate acestea dovedesc curaj, asumare si nu in ultimul rand calitatea umana si morala a echipei TNTm.

”A fost o situatie aparent insurmontabila. Am avut un moment in care am fost convins ca spectacolul nu se mai poate juca, date fiind conditiile. Totul i se datoreaza lui Judith Buzoianu, care, practic, a salvat seara. Publicul a fost foarte entuziasmat”,
arata Florin Piersic Jr.

fgrati

Timp de trei ore, cei trei actori care fac parte din distributia originala au schimbat replicile cu sufleorul actor ce a intrat in personaj cu toata credinta ca infaptuieste exact ceea ce trebuie. ”Sambata seara, la Galati, a avut loc o adevarata lectie de profesionalism: calitatea umana deosebita a profesionistului care iubeste scena, sufleorul cu studii de actrita, a facut ca spectacolul sa aiba loc. Fara nici o repetitie. Din pasiune, din profesionalism. Iar toata echipa artistica si tehnica, alaturi de Florin Piersic Jr s-au aruncat in aceasta incercare. Sunt foarte mandra de Judith Buzoianu si de toti membrii echipei care au continuat, alaturi de public, expeditia prin noua reprezentatie. Multumesc tuturor, precum si Teatrului “Fani Tardini”. Teatrul National din Timisoara este compus din angajati si colaboratori, de 13 ani, luptand pentru fiecare etapa din cariera sa. Acum se dovedeste din nou ca este justificat efortul Teatrului National din Timisoara de a pastra atat angajatii cat si colaboratorii, de a le oferi atat sanse cat si drepturi egale, deoarece pasiunea pentru profesie si profesionalismul sunt criteriile cele mai importante”, puncteaza Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului National din Timisoara.

frati 1

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate