Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Ada Lupu Hausvater: ”Excelența însemnă atitudine. Iar atitudinea se formează prin educție”
(Viață)
Luna decembrie este, in fiecare an, dedicata privirii retroactive si bilantului. La finalul unui an plin de provocari, performantele Teatrului National si rolul sau in comunitatea careia i se adreseaza au fost recunoscute public.
Astfel, la inceputul lunii, in cadrul Galei Excelentei, organizata de Primaria Municipiului Timisoara, actorului Matei Chioariu, unul dintre cei mai carismatici actori ai Nationalului timisorean, i-a fost decernat Premiul de Excelenta. De asemenea, Primaria Municipiului a recompensat cu acelasi premiu doi importanti tehnicieni de teatru, al caror profesionalism reprezinta o garantie a calitatii reprezentatiilor spectacolelor Teatrului National: Sebastian Hamburger - compozitor, sound designer, video designer si operator de sunet si Gabriela Strugaru Popa, make-up artist.

Tot in prima parte a lunii, Premiile Pro Cultura Timisiensis au completat seria de premii obtinute de Teatrul National cu trei distinctii prin care au fost recunoscute din nou meritele deosebite ale profesionistilor din meseriile „din spatele scenei”. Este vorba despre regizorul tehnic Anna Ilyés, costumiera si artista plastica Monica Grand si light designer-ul Gerhard Craciun.

Nu in ultimul rand, Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului National „Mihai Eminescu” din Timisoara a fost recompensata, sambata seara, pentru realizarile sale profesionale si, implicit, pentru promovarea Timisoarei, in cadrul Galei Excelentei Banatene 2018. Consiliul pentru excelenta, for ce reuneste filiala Timisoara a Academiei Romane, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicina  si Farmacie ”Victor Babes” si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei”, i-a decernat managerului Teatrului National Premiul ”Eftimie Murgu” pentru Promovarea Imaginii Timisoarei si a Banatului. Comisia de jurizare a apreciat, prin  alocutiunea dr. Adrian Badescu, ca, prin directiile pe care le-a imprimat Teatrului National, Ada Lupu Hausvater a participat intr-o masura considerabila la transformarea orasului intr-un punct de interes major pentru Romania culturala si pentru Europa culturala. La randul sau, managerul Teatrului National a punctat rolul esential al educatiei in dezvoltarea individului, in dezvoltarea capacitatii sale de a-si face propriile alegeri si a sansei pe care o are, in acest fel, societatea, in evolutia ei: ”Excelenta insemna atitudine. Iar atitudinea se formeaza prin eductie”.

Nu in ultimul rand, Ada Lupu Hausvater a subliniat rolul si determinarea cu care proiectele Teatrului National si-au asumat si isi asuma si in continuare rolul de formator de constiinte.

Premiile acordate Teatrului National in aceasta luna completeaza salutar Premiul pentru cel mai bun spectacol, decernat Teatrului National de UNITER si vin sa confirme parcursul remarcabil al Nationalului timisorean, in contextul unui management performant si vizionar.
Foto: Adrian Piclisan / TNTm

gala excelentrei banatene
 
 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate