Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 aprilie 2020
Recomandări
Fundația Société Générale susține activitatea Hope and Homes for Children și ajută la îmbunătățirea vieții tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului din România
(Viață)
Printr-un parteneriat strategic, Societe Generale Corporate Foundation for Solidarity sustine activitatea Fundatiei Hope and Homes for Children si sprijina tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului prin programul de integrare socio-profesionala al Fundatiei. Parteneriatul a inceput in decembrie 2018.
Societe Generale Corporate Foundation for Solidarity este activa in domeniul integrarii profesionale, in special pentru a ajuta tinerii sa isi inceapa cariera, si combate analfabetismul prin intermediul unor activitati care promoveaza integrarea persoanelor aflate in dificultate.

Hope and Homes for Children lupta impotriva inechitatii sociale, sprijinind integrarea sociala si profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului. Acesti tineri, care au crescut in institutii de ingrijire ale statului, fara sprijinul, dragostea si grija unei familii, au sanse mai mici la o educatie solida. Cand devin independenti dupa o viata petrecuta in orfelinate, tinerii sunt incapabili sa se ocupe de probleme din viata de zi cu zi, sa isi asume responsabilitati sau sa priveasca cu incredere spre viitor. Multi dintre ei au abilitati de comunicare slab dezvoltate, stima de sine scazuta, probleme de comportament si atitudine si se confrunta cu provocari in dezvoltarea relatiilor semnificative cu ceilalti – toate acestea ii fac vulnerabili, se simt singuri, izolati, intr-o lume straina. Mai mult, risca si exploatarea.

Integrarea sociala si profesionala a acestor tineri inseamna imbunatatirea abilitatilor de trai independent (prin consiliere si sprijin material), crearea bazei pentru integrarea lor pe piata muncii (prin consiliere, mediere, recomandari) si asigurarea unei locuinte, cu implicarea autoritatilor locale.

Dintre cei 100 de tineri inclusi in programul de integrare socio-profesionala desfasurat de Hope and Homes for Children anual in Romania, 33 vor primi sprijin datorita Societe Generale Corporate Foundation for Solidarity. Obiectivul este de a ajuta acesti tineri adulti sa castige o noua sansa si perspectiva in viata prin integrarea sociala si profesionala in cadrul comunitatilor in care au fost incurajati sa duca o viata independenta.

Activitatile implementate de Hope and Homes for Children se concentreaza pe trei domenii diferite: identificarea si evaluarea tinerilor adulti care parasesc sistemul de protectie a copilului, implementarea interventiilor in functie de nevoile descoperite in timpul evaluarii initiale si monitorizarea procesului de implementare.

Cu ajutorul directiilor generale si locale pentru protectia copilului din judetele in care Hope and Homes for Children isi desfasoara activitatea, 25 de tineri din sase judete au fost identificati si inclusi in program pana in iunie 2019. Cele sase judete sunt: Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Iasi, Maramures si Neamt. Toti acesti tineri au fost evaluati cu un instrument dezvoltat de Hope and Homes for Children Romania, o evaluare care are ca rezultat o imagine completa a interventiilor necesare (consiliere sau sprijin). Un plan de interventie ulterioara, cu interventiile specifice si rezultatele asteptate, a fost realizat pentru fiecare dintre tineri.

Pe baza nevoilor descoperite in timpul evaluarii initiale, tinerii din program au fost implicati in activitati precum consiliere (axata pe gestionarea banilor si bugetului, nevoia de a continua scoala / educatia ca garantie pentru o integrare mai buna si mai usoara in viata independenta si ca modalitate de asigurare a unui loc de munca mai bine platit, modalitati de securizare a locurilor de munca, necesitatea mentinerii unui stil de viata sanatos, modalitati de crestere a stimei de sine, consiliere in probleme medicale si prevenirea unor boli), mediere si spriijin pentru accesarea unui loc de munca, asigurarea chiriei, acces la cursuri de pregatire, precum si sprijin material (acoperirea costurilor chirii, donarea obiectelor de uz casnic, mobilier, lenjerie de pat, acoperirea costurilor pentru pregatire / imbunatatirea competentelor profesionale).

Pana in luna iunie, prin parteneriatul dintre Hope and Homes for Children si Societe Generale Corporate Foundation for Solidarity, din cei 25 de tineri inclusi in proiect, 9 au fost angajati mai mult de 2 luni, iar 14 locuiesc in prezent pe cont propriu.
Hope and Homes for Children a initiat programe de asistenta si sustinere a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului in 2002. Pana in prezent, 1.168 tineri au fost sustinuti pentru a se integra cu succes in societate.

Prevenire_71_foto Diana Sandor.jpg


Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 109 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta. 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children. Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate