Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
Yifan Sun a demonstrat că este cel mai bun tânăr dirijor din lume în cadrul Concertului de Gală Jeunesses Musicales de la Ateneul Român
(Muzică)
Pe data de 28 Septembrie 2019 a avut loc in Sala Mare Ateneului Roman Concertul de Gala care a marcat finalul celei de-a IX-a editii a prestigiosului Concurs International de Dirijat Jeunesses Musicales, una dintre cele mai importante competitii dedicate tinerilor dirijori din lume. Timp de cinci zile, 50 de tineri dirijori din 27 de tari si-au demonstrat maiestria in fata unui juriu format din personalitati remarcabile: Sigmund Thorp (Presedintele juriului), Vasile Cazan, Gheorghe Costin, Christian Ehwald, Bujor Prelipcean, Jacek Rogala si Tiberiu Soare.
Concertul de Gala marcheaza ca de fiecare data etapa finala a concursului, in urma careia se stabileste clasamentul final. Probele eliminatorii prin care au trecut concurentii au scos in evidenta maiestria a trei concurenti: Yifan Sun, Jascha Graf Von Der Goltz si Chunyi Zhao, protagonistii Concertului de Gala.

Yifan Sun a participat la editia din 2018 a Concursului si a fost eliminat in semi-finala iar anul acesta si-a demonstrat talentul in cadrul unui adevarat tur de forta. Yifan Sun este in ultimul an de studii la Conservatorul de Muzica din Shanghai unde studiaza cu profesorii Guoyong Zhang si Daye Lin. In calitate de dirijor Yifan Sun si-a facut debutul pe scena in 2016, in cadrul ceremoniei de deschidere a Shanghai Disney unde a colaborat cu faimosul compozitor Tandun. Din 2014 a dirijat Orchestra Filarmonica din Shanghai, Opera din Shanghai, Orchestra Simfonica din Qingdao, Orchestra Simfonica din

Gala JM 2019 (27)


Shenzhen, Orchestra Simfonica din Hangzhou, Orchestra Simfonica din Hebei, Orchestra Simfonica din Sichuan, Opera din Gansu si Orchestra Simfonica din Guiyang.
Editia de anul acesta s-a bucurat de prezenta solistului Charlie Siem, un tanar vilonist care a inceput sa se remarce la nivel international. Finalistii s-au aflat la pupitrul prestigioasei Orchestre a Filarmonicii George Enescu care s-a remarcat prin maiestuozitate si virtuozitate iar tinerii concurenti s-au ridicat la inaltimea repertoriului care a continut lucrarile compozitorilor legendari Brahms, Mendelssohn Bartholdy, Sibelius si Ceaikovski. Castigatorul editiei de anul trecut, Anton Shaburov a participat de asemenea in cadrul concertului si a rasfatat publicul cu o interpretare plina de forta a lui Wagner.

IMG_9740

Evenimentul este organizat de Elite Art Club UNESCO si co-finantat de AFCN.

Eveniment sprijinit de Primaria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti.
Multumim Kaufland, CA IMMO, Careless Beauty, Aqua Carpatica, Orient Ceramic, Ibis Hotels, Hotel Grivita si Casa de Flori.

Gala JM 2019 (92)

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate