Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Mov Crăciun a ajuns anul acesta la copiii și familiile sprijinite de Hope and Homes for Children România
(Viață)
“Sarbatorile se petrec in familie”. Asa se spune la noi si asa ne-am dori.
In realitate, pentru prea multi dintre copiii Romaniei, familia e departe. Separati de saracie si lipsuri sau instrainati din cauza imigratiei masive, copiii ii scriu Mosului ca, inainte de orice altceva, isi doresc sa-si revada parintii, fratii, familia.

Cu sprijinul Fundatiei Hope and Homes for Children Romania, “Mov Craciun”, campania pe care Digi24 o organizeaza de cinci ani in sprijinul celor vulnerabili, a ajuns la copiii si tinerii care au crescut sau traiesc departe de familiile naturale, departe de noi toti.

Povestile de viata ale tinerilor care au crescut fara parinti si care astazi sunt, la randul lor, mame sau tati sau isi doresc sa devina, vor fi spuse la Digi24 de “Mov Craciun” in fiecare zi, din 18 pana in 25 decembrie 2019.

De la Baia Mare la Iasi, de la Sighet la Targu Frumos si pana in Bucuresti, corespondentii locali Ioana Mihalca, Carmen Ciocan si reporterul Ana Maria Tuica au calatorit intre orfelinatele invechite si casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children pentru a le darui copiilor ceea ce au mai mare nevoie, un camin pe care sa-l poata numi “acasa” si o atmosfera apropiata de cea din familie.

Jurnalistii Digi 24 au ajuns si la familii aflate in programul de prevenire a separarii copilului de familie, pe care Fundatia le ajuta sa isi pastreze copiii alaturi, sa nu ajunga sa fie plasati in grija statului, in orfelinate, unde au mancare, dar sunt privati de afectiune. Nu au fost ocoliti nici tinerii pe care Fundatia ii ajuta, prin programele sale, sa isi gaseasca drumul in viata.

La toti acesti copii si tineri, Digi24 a adus anul acesta „magia” iar Mov Craciun a venit pentru a insenina si vietile lor atat de incercate.

Teodora Tompea, Andreea Brasovean, Ioana Ciurlea, Carla Tanasie, Claudiu Pandaru si colegii de la Digi Sport, Camelia Baltoi si Radu Naum, si Digi FM, Catalin Striblea, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov si Bogdan Ciuclaru, au fost mesagerii lui Mov Craciun la Casa de Tip Familial „Cavalerii” din Bucuresti.

Jurnalistii au impodobit bradul impreuna cu cei mici si au cantat colinde alaturi de un grup de colindatori format din actori ai teatrelor Excelsior si Mic, dar si independenti, o initiativa a actorului Alex Calin, sustinator Hope and Homes for Children. Sub bradul “cavalerilor” si-au gasit locul cadourile din scrisorile pe care copiii i le-au trimis Mosului.

„Parteneriatul cu Digi24 ne onoreaza, pentru ca aduce in atentia romanilor povestile emotionante ale copiilor, tinerilor si familiilor pe care le ajutam. Fiecare poveste e un roman in sine si fiecare lacrima din ochii lor, de bucurie sau de tristete, ne aminteste ca nu timpul le rezolva pe toate, ci noi, oamenii. Impreuna, putem face din lumea asta in care traim un loc mai bun si, astfel, cei mai vulnerabili dintre copii au si ei o viata frumoasa. O viata in care cuvintele iubire si speranta nu le sunt straine, iar acasa nu e doar un vis. Priviti-le povestile, difuzate de Digi 24, in Campania «Mov Craciun»”,

a spus Stefan Darabus, Director Regional Hope and Homes for Children, Europa Centrala si de Sud.

“Sunt zeci de mii de copii in Romania pentru care Craciunul in familie ar fi cel mai bun dar de la Mos Craciun. Pentru prea multi este si darul imposibil. Sunt aproape 60 de mii de copii abandonati, orfani sau victime ale abuzurilor. Li se spune copiii din grija statului. Deseori, asta inseamna, din nefericire, in grija nimanui. Din fericire, multi intra in grija unor oameni pentru care binele lor este cea mai importanta misiune. La acesti copii ne gandim anul acesta, de Craciun. La ei mergem, anul acesta, cu Mov Craciun”,

a spus Ana Maria Tuica, jurnalist Digi24.

Campania “Mov Craciun” isi propune sa aduca in atentia publicului situatii din societatea romaneasca a caror rezolvare se poate gasi cu usurinta, atunci cand suntem solidari.

In anul 2000, in Romania, aproape 100.000 de copii traiau in institutii de tip vechi (orfelinate). In prezent, mai putin de 6.000 sunt inca institutionalizati. Misiunea fundatiei Hope and Homes for Children este inchiderea tuturor orfelinatelor din Romania pana in 2027.
Telespectatorii care doresc sa sprijine copiii si familiile prezentate in reportajele din campania “Mov Craciun” si Fundatia Hope and Homes for Children sunt invitati sa scrie la adresa redactie@digi24.ro sau sa trimita mesajul HOPE la numarul 8844, pentru o donatie lunara de 2 EURO.

Coperta MOV CRACIUN.PNG


Despre Digi24

Televiziunea Digi24 si platforma online digi24.ro, pozitionate de publicul roman, pentru al doilea an consecutiv, in top 3 cele mai credibile surse de informare* din Romania, fac parte din divizia de media a grupului Digi | RCS & RDS.                                
Grupul Digi mai detine primul post TV Ultra HD din Romania, Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3 si 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile Digi World, Digi Life si Digi Animal World, televiziunile de muzica UTV, Music Channel, Hit Music si posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM si ChillFM.
*Reuters Institute Digital News Media Report 2019

Despre Fundatia Hope and Homes Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.                       
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, aproape 36.000 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta,  peste 2.000 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar peste 1.000 in regim de urgenta. 9.176 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.                       
Pana in acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate