Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Noi actori la Ateneul Național din Iași
(Teatru)
Doi tineri actori se alatura echipei Ateneului National din Iasi. Astfel, in urma auditiei organizate la sediul institutiei, Mara Lucaci si Daniel Popa au fost selectati din cei peste 50 de tineri talentati, veniti din toata tara, pentru a participa la urmatoarele productii teatrale ale Ateneului.
Cei doi se vor alatura echipei, preluand stefeta de la Ana Hegyi si Andrei Ciobanu, carora le suntem recunoscatori pentru intreaga activitate depusa pe scena Ateneului. Acestia din urma vor putea fi vazuti in continuare in spectacolele consacrate. Inca de la infiintarea trupei de actori, Ateneul a avut misiunea de a rula generatiile, dand astfel o sansa de afirmare pe o scena profesionista tinerilor actori.
             
Mara Lucaci
Mara Lucaci

Mara Lucaci a absolvit Universitatea Nationala de Arte „George Enescu", din Iasi, Facultatea de Teatru anul trecut, iar in prezent urmeza studiile masterale, specializarea Artele spectacolului, la aceeasi facultate. Actrita, nascuta in Bacau marturiseste ca a descoperit pasiunea fata de teatru inca din timpul liceului, cand facea parte dintr-o trupa de amatori. Dupa trei ani de studii in care s-a dezvoltat profesional, in ultimul an de licenta a avut norocul de a colabora cu „Teatrul Municipal Bacovia” la spectacolul „Crocodil”, in regia lui Horia Suru. Au urmat alte doua colaborari cu „Teatrul FIX”, unde a evoluat sub regia lui Sebastian Badarau si o colaborare recenta cu Radu Afrim („Orasul cu fete sarace”) la Teatrul National „Vasile Alecsandri”.

Mara Lucaci: „Ma declar mandra ca fac parte din actorii norocosi ai generatiei mele, acest post la Ateneul National fiind o rampa de lansare de care toti absolventii au nevoie. Sunt recunoscatoare ca am primit aceasta sansa si promit ca ma voi bucura de ea si o voi exploata pana la capat.”
             
Daniel Popa
Daniel Popa

Daniel Popa s-a nascut la Falticeni si a absolvit Universitatea Nationala de Arte „George Enescu”, din Iasi, Facultatea de Teatru, Sectia Artele spectacolului - Actorie anul acesta. A colaborat cu Teatrul National „Vasile Alecsandri”, dar mai ales cu Ateneul National din Iasi, unde publicul l-a admirat in spectacolele „Comedie cu olteni” (regia Ovidiu Cuncea), „Pijamale” (regia Andrei Ciobanu), „Cenusareasa” (rega Toma Hogea) sau „O scrisoare pierduta” (regia Ovidiu Lazar).

Daniel Popa se descrie ca fiind un actor muncitor si perfectionist: „Norocul nu mi-a fost strain, viata mea s-a bazat pana acum, si sper ca voi mai conta, pe intalnirile cu oamenii potriviti. De la parintii care m-au sustinut mereu, la Emil Coseru, profesorul meu, si pana la Ovidiu Cuncea, primul om ce mi-a oferit incredere in aceasta, impropriu spus, profesie, cu totii au insemnat, inseamna si vor insemna foarte mult pentru mine. Nu orice proaspat absolvent se angajeaza imediat intr-un teatru. Asta ma face si mai fericit, pentru ca mereu am simtit ca cineva, undeva, are grija ca piesele de sah sa fie asezate cum trebuie.”

            Ambii actori sunt nerabdatori sa se intalneasca cu publicul Ateneului National din Iasi cat mai curand.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate