Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Premiile Gopo 2021: apel de înscrieri pentru categoriile de documentar și scurtmetraj
(Cinema)
Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual in fata publicului si a industriei realizarile cinematografiei romanesti, anunta apelul de inscrieri pentru categoriile de documentar si scurtmetraj ale editiei cu numarul 15. Data limita a inscrierii: 9 aprilie 2021.
Nominalizarile vor fi anuntate in luna mai. Gala Premiilor Gopo 2021 va avea loc in luna iunie.

13 lungmetraje, de fictiune si documentare, lansate in cinema in cursul anului 2020 sunt eligible pentru a fi jurizate si nominalizate la Premiile Gopo 2021. Filmelele romanesti produse in tara noastra sau realizate in regim de coproductie, dar cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera nationala in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie si care au beneficiat de cel putin o saptamana de difuzare in sali de cinema, cu acces pe baza de bilet, precum si cele care au avut premiera pe o platforma VOD, sunt productiile pe care juriul le va lua in considerare pentru nominalizare.

Filme prezentate si premiate in marile festivaluri si apreciate de public se regasesc printre productiile eligible pentru titlul de Cel mai bun film romanesc. Documentarele „colectiv”, nominalizat la doua categorii la Oscar 2021 (Cel mai bun film strain si Cel mai bun film documentar) si care a avut premiera internationala la Festivalul de Film de la Venetia, „Acasa”, a carui premiera internationala a avut loc la Sundance si care a castigat peste 25 de premii, printre care Premiul Zilele Filmului Romanesc la TIFF, alaturi de filme de fictiune precum „Tipografic majuscul”, ce a avut premiera in sectiunea Forum in cadrul Berlinalei 2020, „Urma”, castigator al Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut la TIFF 2020, „5 minute” sau „Ivana cea groaznica sunt doar cateva dintre acestea.

Lista filmelor de lungmetraj eligibile care vor fi luate in considerare pentru nominalizarile la Premiile Gopo 2021 este disponibila mai jos.

Inscriere filme documentare si de scurtmetraj

Pentru categoria Cel mai bun film documentar (doar in cazul filmelor care nu au beneficiat de proiectii in cinema mai mult de o saptamana) este necesara inscrierea filmelor romanesti care au avut premiera in cursul anului 2020 si care nu au beneficiat de difuzare in circuitul cinematografic, dar au fost prezentate la TV sau in circuitul festivalier (national sau international). Pentru categoria film documentar nu sunt eligibile reportajele de televiziune.

Pentru categoria Cel mai bun scurtmetraj sunt eligibile productiile romanesti care au fost prezentate in premiera pe marile ecrane, la TV sau in cel putin un festival competitiv (national sau international) in cursul anului 2020. Pentru ca acestea sa fie luate in considerare de catre juriul care va decide nominalizarile, este obligatorie inscrierea de catre producatori.

Inscrierile au loc in perioada 18 martie 2021 – 9 aprilie 2021.

Producatorii si realizatorii de film din Romania sunt invitati sa completeze fisa tehnica disponibila la urmatorul link: https://premiilegopo.ro/inscrieri.
Regulamentul Premiilor Gopo este disponibil pe site-ul oficial https://premiilegopo.ro/regulament

Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite in luna mai de un juriu de preselectie format din 11 profesionisti din domeniul cinematografic. Dupa anuntul nominalizarilor, peste 650 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor Gopo 2021, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta PwC Romania, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat inca din 2011.

Gala Premiilor Gopo 2021 este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc impreuna cu Asociatia Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Babel Communications.

FILME ELIGIBILE LA PREMIILE GOPO 2021

(care au beneficiat de proiectii in circuitul cinematografic sau pe platforme VOD)
 
30 DE ANI SI 15 MINUTE
Regia: Stefan Mandachi

5 MINUTE
Regia: Dan Chisu

ACASA
Regia: Radu Ciorniciuc

COLECTIV
Regia: Alexander Nanau

DRAGOSTE 2. AMERICA
Regia: Florin Serban

GRANITA MORTII
Regia: Catalin Apostol

IVANA CEA GROAZNICA
Regia: Ivana Mladenovic

MIAMI BICI
Regia: Jesús del Cerro

NOUA POVESTI DE DRAGOSTE SI URA IN IZOLARE
Regia: Dan Chisu

SUPERHOMBRE
Regia: Lucian Mircu, Mircea Gherase

TIPOGRAFIC MAJUSCUL
Regia: Radu Jude

TOTUL NU VA FI BINE
Regia: Adrian Pirvu, Helena Maksyom

URMA
Regia: Dorian Boguta

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate