Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Actrița Coca Bloos se alătură proiectului „The Walks”, un spectacol de teatru revoluționar sub forma unei aplicații pentru smartphone
(Teatru)
Coca Bloos, una dintre cele mai apreciate actrite ale teatrului romanesc, devine la inceput de 2022 voce a productiei-experiment „The Walks” si aduce publicului o noua plimbare audio-ghidata – Walk 10 – Loc de joaca – unde impartaseste, in premiera intr-un spectacol de teatru, amintiri din experienta personala despre jocurile copilariei. „The Walks” este disponibil online in varianta pentru IOS si pentru Android, fiind conceput exclusiv ca o aplicatie pentru smartphone, iar pretul unui bilet virtual este de 21,9 lei.
Versiunea in limba romana a spectacolului este realizata in coproductie cu creart/Teatrelli si in parteneriat cu Goethe-Institut Bucuresti, fiind coordonata artistic de Vlaicu Golcea.

Vocea mea e mai batrana decat locul de joaca unde va aflati voi – sunt destul de sigura de asta. Iar ideea ca peste tot unde traiesc oameni ar trebui sa existe locuri ca acesta – e mai tanara decat mine. Cand eram eu copil, ieseam afara sa ne jucam si ne intorceam in casa cand ne chemau la masa”, rosteste actrita Coca Bloos, cu vocea ei inconfundabila, pe parcursul plimbarii „Walk 10– Loc de joaca”care, la inceput de an, invita publicul roman sa traiasca o noua experienta in cadrul unuia dintre cele mai inovatoare spectacole de teatru ale momentului: „The Walks”, semnat de celebrul colectiv german de teatru Rimini Protokoll si construit exclusiv ca o aplicatie pentru smartphone, intr-un tur audio-ghidat conceput pentru locuri specifice si concrete din orice oras din lume (teatru, supermarket, parc, sens giratoriu, pe malul apei etc.).


Walk 10– Loc de joaca”, a zecea plimbare din cadrul spectacolului, poarta utilizatorii intr-o incursiune plina de candoare si, totodata, analitica la locul de joaca, spatiu dintr-o metropola care devine un punct al rememorarii starii de libertate a copilariei, dar si unul al chestionarii realitatilor sociale prezente. Actrita Coca Bloos aduce- in premiera intr-o productie de teatru- si cateva detalii din amintirile propriei copilarii. Plimbarea audio dureaza 20 de minute.

Considerat de critica de specialitate un spectacol-experiment, „The Walks” redefineste mersul pe jos ca pe un adevarat scenariu teatral, pornind de la ideea ca, odata cu pandemia de Coronavirus, mersul pe jos in spatiul public a capatat un nou sens. Este gandit sub forma unei colectii de 10 scurte plimbari-spectacol audio-ghidate, concepute pentru anumite locuri specifice din orice oras din lume si o invitatie de a redescoperi imprejurimile si de a interactiona cu ele. Vocile, sunetele si muzica transforma, pas cu pas, locuri familiare in decoruri si diferite peisaje in autentice scene de teatru. „The Walks” reuneste deja vocile a 12 actori in cadrul primelor noua plimbari, disponibile in aplicatie in limba romana din luna octombrie a anului trecut – Catalina Balalau, Vlad Birzanu, Nicholas Catianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Maciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pirliteanu, Alina Rotaru & fetita Maria Barbulescu.

Experienta semnata de Rimini Protokoll conecteaza, totodata, oameni de pe intreg mapamondul printr-o apropiere atat locala, cat si individuala, prin intermediul unei actiuni umane esentiale – mersul. Povestile si universul sonor al performance-urilor audio care alcatuiesc proiectul teatral pot fi experimentate in orice colt al lumii.
 
Cum functionaeza

o    Prin intermediul unui bilet virtual achizitionat contra sumei de 20 de lei + taxe de ticketing de pe platforma Eventbook.ro, care ofera un cod de activare ->https://eventbook.ro/theater/bilete-aplicatia-the-walks;

o    Prin descarcarea aplicatiei „The Walks”, disponibila atat pentru IOS, cat si pentru Android -> https://thewalks.page.link/ios  https://thewalks.page.link/android si introducerea codului de activare;


„Walk 10 – Loc de joaca”

Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel

Idee, dramaturgie: Cornelius Puschke

Univers sonor: Frank Böhle, Rimini Protokoll

 

Versiunea in limba romana

Voce : Coca Bloos

Coordonare artistica si editare audio:Vlaicu Golcea

Regia tehnica: Alexandru Andrei

Traducerea: Ondine-Cristina Dascalita


------------------------------------


Teatrelli este un proiectcreart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, spectacole work in progress, lecturi performative, serii de dialoguri culturale si artist-talk-uri etc.
www.teatrelli.com

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate