Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 aprilie 2024
Recomandări
Maggie O’Farrell, în finala pentru Prix Femina étranger 2023. Alți doi autori Anansi, Hila Blum și Paolo Giordano, pe lista lungă
(Literatură)
Scriitoarea Maggie O’Farrell, indragita de cititorii romani datorita bestsellerului international Hamnet, precum si pentru volumul de memorii Exist, exist, exist, se afla in lista celor cinci autori finalisti anul acesta la Prix Femina étranger, unul dintre cele mai importante premii literare care se acorda in Hexagon. Cartea care i-a adus aceasta nominalizare este romanul Portretul casatoriei, a carui editie in limba romana va sosi zilele acestea din tipografie (traducere de Mariana Piroteala).
Ca si Hamnet, noua carte este un roman istoric care are in centru un personaj feminin, pe Lucrezia de’ Medici, casatorita la 15 ani cu ducele de Ferrara, si constituie „portretul captivant al unei tinere care incearca sa se elibereze din cusca ei de aur”, in viziunea criticilor de la Publishers Weekly.  

Prozatoarea irlandeza Maggie O’Farrell (n. 1972) este autoarea a noua romane. A castigat prestigioasele Betty Trask Award (pentru romanul After You’d Gone, 2000), Somerset Maugham Award (pentru The Distance Between Us, 2004) si Costa Book Award (pentru The Hand That First Held Mine, 2010). Pentru romanul Hamnet (2020; Pandora M, 2021) a fost recompensata cu National Book Critics Circle Award for Fiction si Women’s Prize for Fiction. Cartile ei sunt traduse in mai bine de 30 de limbi. Traieste la Edinburgh, alaturi de sotul ei, scriitorul William Sutcliffe, si de cei trei copii ai lor. Volumul de memorii I Am I Am I Am (2017; Exist, exist, exist, Pandora M, 2022) s-a numarat printre finalistii la Women's Prize for Fiction.

Alaturi de scriitoarea britanica Maggie O’Farrell, pe lista lunga a candidatilor la acest premiu s-au aflat si scriitoarea israeliana Hila Blum si italianul Paolo Giordano – trei dintre cei zece autori finalisti aflati in cursa pentru cucerirea acestui premiu care recompenseaza cea mai importanta traducere literara a anului, premiu de care s-au bucurat in trecut si alti autori Ananasi. World Fiction de la Editura Pandora M, precum Manuel Vilas sau Ahmet Altan.

Hila Blum, una dintre cele mai cunoscute prozatoare israeliene de astazi, s-a aflat pe lista celor zece scriitori finalisti la Femina étranger din acest an cu romanul Cum sa-ti iubesti fiica (traducere de Monica Pruteanu), un roman care, cu o rara precizie psihologica, urmareste pasii gresiti si amagirile aparent nesemnificative ale vietii de familie, unde granita dintre protectie si posesie este atat de usor de depasit, adesea fara cale de intoarcere.

Romanul Tasmania i-a adus lui Paolo Giordano, unul dintre cei mai titrati scriitori italieni de astazi, tradus pretutindeni in lume si recompensat cu cele mai importante premii ale momentului, nominalizarea la marele premiu francez. Cartea se afla in curs de aparitie in colectia Anansi. World Fiction, in primavara anului viitor, in traducerea lui Liviu Ornea. Tasmania este un roman despre viitor. Viitorul de care ne temem si ne dorim, cel pe care nu il vom avea, pe care il putem schimba, pe care il construim. Frica si surpriza de a pierde controlul sunt anxietatile timpurilor noastre, iar vocea calda a lui Paolo Giordano o poate spune mai apasat decat oricare alta.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate