Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
Premieră în Pitești: S-a deschis cel mai complex spațiu dedicat celor șapte arte, Fundația Ilfoveanu
(Arte vizuale)
Fundatia Ilfoveanu a deschis cel mai complex spatiu pentru promovarea celor sapte arte in orasul Pitesti. Spatiul este dedicat atat pasionatilor de arta, dar si publicului general, si va gazdui, de la lansari de carte, concerte de muzica contemporana si expozitii de arta moderna, pana la proiectii de filme si piese de teatru.
Fundatia Ilfoveanu reprezinta cea mai importanta investitie privata in domeniul culturii din orasul Pitesti. Mai mult decat un spatiu dedicat celor sapte arte, Fundatia Ilfoveanu isi propune sa devina si un spatiu educational, atat pentru adulti, cat si pentru adolescenti si copii – de la cursuri de arte vizuale (pictura, modelaj, desen sau istoria artelor), dans, muzica, teatru, scriere creativa, pana la cursuri de dezvoltare personala, astronomie sau astrologie.

Fundatia dispune de un spatiu special amenajat pentru expozitii de arta temporare care gazduieste, in acest moment, expozitia de familie Ilfoveanu, cu lucrari ale pictoritei Ana Ruxandra Ilfoveanu, ale fotografului Nicu Ilfoveanu, precum si ale sculptorului Adrian Alexandru Ilfoveanu. Pe langa aceasta, fundatia va prezenta expozitia permanenta Ilfoveanu, cu opere ale renumitului pictor Sorin Ilfoveanu si va dispune de o sala de spectacole pentru concerte, dar si de un spatiu deschis pentru comercializarea de obiecte de arta, carti si materiale pentru pictura. Pitestenii se vor mai putea bucura, la intrarea in incinta fundatiei, de o librarie-cafenea, unde vor avea acces la publicatii de arta contemporana. De altfel, libraria s-a nascut ca o donatie de 150 de albume de arta moderna pentru care urmeaza sa fie implementat programul “Adopta o carte”, in cadrul caruia, persoana care va dona un album va avea numele scris pe prima pagina a albumului respectiv. in semn de recunostinta fata de donator, albumul va fi amplasat in locul unde Sorin Ilfoveanu a pictat pe peretele din incinta fundatiei citate din scriitorii si filozofii preferati. 

“Fundatia Ilfoveanu isi propune sa devina un reper cultural si educational important pentru iubitorii celor sapte arte, dar si pentru publicul larg, si sa le ofere acestora o serie de optiuni pentru a-si petrece timpul liber intr-un cadru cultural organizat la standarde europene de nivelul unor tari precum Franta sau Anglia. Pentru moment, fundatia va gazdui expozitii de arta moderna, lansari de carte, concerte de muzica contemporana, proiectii de filme sau piese de teatru. Pe termen scurt si mediu, ne dorim sa cream un program coerent care sa le ofere artistilor din toate domeniile posibilitatea de exprimare”,

a declarat sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu.
Fundatia Ilfoveanu este deschisa in fiecare zi, de marti pana duminica, in intervalul 10:00 – 18:00, pe Strada Armand Calinescu nr. 2. 

Funda?ia Ilfoveanu (1)


Funda?ia Ilfoveanu (2)


Despre Sorin Ifoveanu
Nascut la Campulung-Muscel, Sorin Ilfoveanu, unul dintre cei mai cunoscuti artisti plastici contemporani din Romania, a urmat cursurile cursurile Facultatii de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucuresti, studiind grafica si pictura la clasa profesorului Corneliu Baba. Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, din anul 1971, Sorin Ilfoveanu s-a remarcat de-a lungul deceniilor prin participarea la numeroase expozitii de grup si personale organizate atat in cele mai cunoscute galerii din muzee din tara, cat si din strainatate. Incepand cu anii 1970 si pana in prezent, lucrarile sale au fost expuse la Berlin, Rostock, Oslo, Göteborg, Beratzhausen, Londra, Copenhaga, Viena, Venetia, Budapesta, Praga, Bratislava, Ljubljana, Helsinki, Atena, Sofia, Valparaiso, Chicago, Portland, Moscova, Teheran, Beijing, Tokyo, dar si in centrele culturale romanesti precum Bucuresti, Mogosoaia, Iasi, Pitesti, Sibiu, Cluj, Timisoara. 

Despre Adrian Alexandru Ilfoveanu 
Lector la sectia de Sculptura a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, Adrian Alexandru Ilfoveanu s-a nascut la Pitesti si a urmat cursurile Academiei de Arta din Bucuresti, sectia sculptura. Prima expozitie personala a artistului are loc in anul 1998 la Galeriile de arta Bancorex din Bucuresti, pentru ca peste patru ani sa organizeze prima expozitie personala in afara Europei, la Galeria Littman & White din Portland, S.U.A. Incepand cu anul 1997, Adrian Alexandru Ilfoveanu a mai participat la expozitii de arta contemporana internationala in Oslo, Sharjah, Helsinki, New Delhi sau Perugia.   

Funda?ia Ilfoveanu (3)
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate