Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Decorații pentru Teatrul Evreiesc de Stat din partea Președintelui României
(Teatru)
Aflat in plina desfasurare a celei de-a treia editii a Festivalului International de Teatru Idis TES FEST, Teatrul Evreiesc de Stat (TES) a participat ieri, prin reprezentatii sai, la ceremonia de inmanare a decoratiilor conferite in luna august a acestui an, de catre Presedintele Romaniei, Klaus Werner-Iohannis, actorilor si tehnicienilor TES.
Teatrul Evreiesc de Stat a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, iar actrita Maia Morgenstern, managerul TES, cu Ordinul National pentru Merit in grad de Mare Ofiter.
La evenimentul de ieri au mai primit recunoasteri Nicolae Calugarita (actor) – Ordinul National pentru Merit in grad de Ofiter, Mya Liontescu (secretar literar) – Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler, Cornel Ciupercescu (actor) – Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Olimpia Lazar (costumiera) si Florea Cirstea (maestru sunet) – Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a. Decoratia Ordinul National pentru Merit in grad de Ofiter a fost conferita si lui Rudy Rosenfeld (d. 24 august 2018), medalia fiind acordata fiului acestuia.

 

”Teatrul Evreiesc, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate teatre din Romania, a implinit, la 1 august 2018, 70 de ani de activitate ca institutie de stat.

Teatrul evreiesc, cultivator al limbii si culturii idis, are o traditie mult mai veche, de peste 142 de ani, si se leaga de numele celui care a infiintat primul teatru evreiesc profesionist din lume, Avram Goldfaden.

Romania pretuieste valorile acestei culturi, o dovada fiind si faptul ca, prin lege, ziua de 30 mai a devenit Ziua Limbii si Teatrului Idis.

Decoratiile pe care, in numele Statului Roman, vi le-am inmanat astazi sunt un semn al aprecierii istoriei institutiei pe care o reprezentati si careia i-ati dedicat, cu generozitate si perseverenta, arta si talentul dumneavoastra.

Urez viata indelungata Teatrului Evreiesc de Stat, actorilor sai remarcabili si tuturor celor care il slujesc si daruiesc spectatorilor pagini admirabile din dramaturgia evreiasca, clasica si contemporana.”
Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei

La evenimentul de ieri a participat si regizoarea Catalina Buzoianu, decorata de catre Presedintele Romaniei cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Comandor. Catalina Buzoianu a colaborat cu Teatrul Evreiesc de Stat in trei productii: DIBUK de S. Anski (1994), GOLEM de H. Leivik (1997) si MAGICIANUL DIN LUBLIN de Isaac Bashevis Singer (2009).

1

2

3

4


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate