Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 februarie 2020
1838 • A aparut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx si Friedrich Engels
1933 • S-a nascut Nina Simone, cântareata americana (d. 2003)
1972 • Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda
Recomandări
Parteneriat România - Moldova: Ruta Voievodului Ștefan cel Mare, lansată în cadrul Târgului de Turism al României
(Viață)
In cadrul ceremoniei de deschidere a Targului de Turism al Romaniei, care a avut loc pe 21 februarie, la Romexpo, Ministrul Turismului din Romania, Bogdan Trif, alaturi de Rodica Verbeniuc, directorul general al Agentiei de Investitii din Republica Moldova, au lansat cel mai nou proiect turistic comun al celor doua state. Ruta Voievodului Stefan cel Mare.
 
Acest traseu turistic, care cuprinde 24 de obiective de pe teritoriul Romaniei si circa 30 de obiective din Republica Moldova, are ca scop extinderea colaborarii Moldova-Romania, dar si dezvoltarea turistica a zonelor cuprinse in aceasta ruta, a turismului intern si international. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a mentionat, la deschiderea TTR, ca anul acesta Romania se va axa pe promovarea externa.

Am semnat acum doua luni de zile un acord de parteneriat cu Republica Moldova, sectorul turismului. Am incercat sa facem o ruta comuna, ruta voievodului Stefan cel Mare. Am reusit acest lucru si iata ca astazi am ocazia sa o lansez. Anul 2019 este important pentru turism si din perspectiva bugetului generos pe care il are la dispozitie Ministerul Turismului. De altfel, pentru Guvernul Romaniei, turismul este o prioritate, iar investitiile in acest domeniu sunt imperios necesare. Consider ca, avand acest sprijin, vom putea investi in campanii de promovare pentru cresterea notorietatii Romaniei ca destinatie turistica importanta la nivel mondial”, a declarat Bogdan Trif, Ministrul Turismului.

Noul proiect se adreseaza atat cetatenilor din Republica Moldova si din Romania, precum si celor din strainatate care isi doresc sa porneasca intr-un intinerar de descoperire cultural-istorica. De asemenea, ruta Voievodului Stefan cel Mare este destinata si vizitatorilor din zone foarte indepartate precum Japonia, Orietul Mijlociu, Israel sau SUA, oferind un pachet turistic extins, mai divers si cu mai multe experiente autentice.

deschiderea oficiala TTR_credit_Mihnea Ciulei

credit Mihnea Ciulei


„Aceasta ruta este o oportunitate prin care toti locuitorii din Romania si din Moldova se vor putea conecta intr-un circuit inerent pe teritoriile ale celor doua tari pentru a valorifica patrimoniul mostenit. Nu este un traseu care trebuie parcurs de la inceput pana la sfarsit. Este o initiativa de a institutionaliza, de a veni cu un continut care sa fie validat atat din punct de vedere istoric, cultural, cat si din punct de vedere actual, modern. Ruta include obiective istorice si culturale legate de domnia Voievodului: manastiri, biserici, muzee, cetati, dar si galerii de arta si expozitii. De asemenea, am inclus si obiective care sunt pozitionate pe o raza de aproximativ 50 de km de obiectivul istoric pentru a completa aceasta experienta autentica pe care o poate avea un vizitator”,

a declarat Rodica Verbeniuc, directorul general al Agentiei de Investitii din Republica Moldova. 

In cadrul acestui proiect a fost inclusa si componenta de turism oenologic, un atu al celor doua teritorii. 

Moldova _TTR_credit_Mihnea Ciulei

credit Mihnea Ciulei


In perioada lui Stefan cel Mare si Sfant viticultura a cunoscut cea mai prodigioasa dezvoltare in Moldova statala, voievodul introducand pozitia de paharnic la curtea domneasca. Tocmai de aceea ne-am gandit ca Moldova poate completa acest traseu comun prin includerea unor crame, printre care putem enumera Cricova, cu galerii interminabile, Milestii Mici, care detine colectia de aur inregistrata in Guinness Book, Castel Mimi sau Ascony Winery, care propune vizitatorilor o experienta de viata rurala”, a completat Rodica Verbeniuc, directorul general al Agentiei de Investitii. 

Republica Moldova a cunoscut, in ultimii ani, o dezvoltare importanta din punct de vedere al turismului intern si de incoming, fiind considerata, conform Lonely Planet, New York Times si National Geographic, una dintre cele 10 destinatii de top la nivel european. De asemenea, publicatia Bloomberg a inclus Republica Moldova printre destinatiile cu cea mai rapida dezvoltare, cu o crestere de 19,6% a numarului de turisti straini in perioada ianuarie-septembrie 2018, conform datelor Organizatiei Mondiale a Turismului. Oferta turistica a acestei tari este prezentata in cadrul Targului de Turism al Romaniei care are loc in perioada 21-24 februarie la Romexpo, pavilion B1, stand 30, unde vizitatorii sunt astetati zilnic la degustari de vinuri, tururi virtuale de 360 de grade si multe surprize. 

Moldova_TTR_credit_Mihnea Ciulei

credit Mihnea Ciulei


Rodica Verbeniuc_oficialitati_TTR_credit_Mihnea Ciulei

credit Mihnea Ciulei

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate