Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Asociația Curtea Veche donează mii de cărți esențiale liceelor din România
(Literatură)
* programul „Carti Cheie pentru liceeni.” include intalniri intre autori celebri si elevi
si dezbateri despre rolul cartii in era tehnologiei.
Pe 29 martie 2019, Asociatia Curtea Veche a dat startul unui proiect prin care doneaza elevilor de liceu carti esentiale pentru dezvoltarea gandirii critice. Cu ocazia Anului Cartii, prin programul „Carti Cheie pentru liceeni”, Asociatia se va intalni cu elevii unor licee din Romania, va dona carti potrivite varstei acestora si va organiza intalniri intre elevi si scriitorii Curtea Veche Publishing. Calitatea vietii unui adult depinde in mare parte de lecturile de placere din adolescenta.

„Poti porni la drum intr-o lume a schimbarilor avand cu tine instrumentele potrivite. Aducem in fata liceenilor carti si modele din societate care au reusit in viata prin puterea cartilor. Mari scriitori, oameni de afaceri, sportivi de renume international, cu totii au primit, prin lectura, o educatie buna”,
declara Irén Arsene Máté, presedintele Asociatiei Curtea Veche.

01

Lansarea programului „Carti Cheie pentru liceeni” a avut loc vineri, 29 martie, incepand cu ora 12.00, in sala de festivitati a Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti (Calea Rahovei nr. 311). Echipa asociatiei a adus peste o mie de carti elevilor si a vorbit despre forta cartilor alaturi de autori Curtea Veche Publishing, precum Ana Maria Branza, Andreea Raicu, Razvan Exarhu si de alti prieteni ai cartii – gimnasta Diana Bulimar, sportivul Stefan Floroaica si vlogger-ul Virgil Ciulin. Programul va continua de-a lungul anului in alte orase din tara, cateva dintre urmatoarele destinatii fiind Barlad, Brasov, Braila, Sighisoara.

Care sunt cele mai utile lecturi pentru elevii de liceu?

„Conform studiilor, la aceasta varsta sunt esentiale cartile de beletristica, prin care gandirea si imaginatia se pot dezvolta rapid. Tot acum poate incepe preocuparea pentru o educatie financiara si antreprenoriala si constientizarea propriilor abilitati care trebuiesc dezvoltate continuu. Cartile pe care le daruim sunt titluri din literatura contemporana, dezvoltare personala si psihologie”,
completeaza presedintele Asociatiei.
________________________________________________________________________

„Cartea ramane cea mai mare forta a omenirii. Tehnologia nu face decat sa scoata in evidenta acest lucru”.
________________________________________________________________________

Lectura de placere influenteaza rezultatele academice, succesul in cariera si calitatea vietii. Creativitatea, empatia, comunicarea, spiritul critic, capacitatea de argumentare sunt abilitati individuale de baza care se dezvolta prin citit si au numeroase consecinte in dezvoltarea societatii, din punct de vedere economic, social, cultural si politic.
in cadrul Leaders Business Summit 2017 s-a afirmat ca daca toti elevii Romaniei ar atinge macar nivelul 1 la testul PISA (o evaluare standardizata international, initiata de catre Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare - OECD), atunci PIB-ul Romaniei ar creste cu 300% in 15 ani.

IMG_0168

Proiectul „Carti Cheie pentru liceeni” vine in continuarea celor 5 ani de activitate ai Asociatiei Curtea Veche, timp in care au fost donate 74.000 de volume pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani in 250 de comunitati din 34 de judete.

IMG_1993

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national de lectura „Cartile copilariei”. Ea isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania. Mai multe informatii puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

IMG_9416

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate