Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Ziua Culturii Naționale aniversată la Sala Radio, printr-un concert integral românesc
(Muzică)
Primul concert al Noului An prezentat de Orchestra Nationala Radio aduce pe scena Salii Radio un repertoriu romanesc 100%, intr-un concert conceput special cu prilejul Zilei Culturii Nationale. Vineri, 14 ianuarie 2022 (de la 19:00), ii veti aplauda pe doi muzicieni romani care au purtat numele artei romanesti peste hotare.
Prin urmare, vor fi prezenti dirijorul CRISTIAN OROSANU – aplaudat la pupitrul unor ansambluri ca Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine sau Deutsche Symphonie Orchester Berlin si violoncelistul RAZVAN SUMA – care a prezentat peste 1000 de concerte si recitaluri pe toate continentele si a inregistrat 12 albume pana in prezent.

Programul serii cuprinde integral lucrari semnate de compozitori romani: Constantin Silvestri - Trei piese pentru orchestra de coarde, Constantin Dimitrescu - Dans taranesc, Serenada romana, Paul Constantinescu - Cantec vechi – lucrari ce il au ca solist pe Razvan Suma -  si Martian Negrea - Suita Prin Muntii Apuseni.


Reputatia profesionala a dirijorului CRISTIAN OROSANU a determinat prezenta sa inca din tinerete pe marile scene nationale si internationale, in compania unor ansambluri celebre, cum ar fi Orchestra Nationala Radio Bucuresti, Orchestre de Paris, Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine sau Deutsche Symphonie Orchester (DSO) Berlin, cu pasiune atit pentru repertoriul simfonic cat si pentru lumea operei. In prezent este dirijorul permanent al Filarmonicii din Brasov. Drumurile sale au imbinat armonios cariera internationala, alaturi de orchestre de top cum ar fi Tonhalle Zurich sau BBC Scottish Orchestra, cu o activitate sustinuta in tara, la pupitrul filarmonicilor „George Enescu” din Bucuresti, „Moldova” din Iasi sau „Transilvania” din Cluj. Invitatiile orchestrelor filarmonice din Sibiu sau Bruxelles, Oradea sau Strasbourg, Tg. Mures sau Porto, au imbogatit experienta sa artistica, cu posturi fixe la Operele Nationale din Bucuresti, Iasi si Cluj, la Filarmonica din Brasov sau la DSO Berlin.
Luand exemplul Orchestrei Lamoureux, ansamblu asociativ cu mare traditie in Franta, Cristian Orosanu s-a implicat in lansarea unei tinere orchestre in Japonia (Hyogo PAC Orchestra) si a fondat o noua orchestra in Romania: Kamerata Kronstadt, cu o activitate concertistica la Brasov si la diverse festivaluri in tara.


Solist al Orchestrelor Radio si director artistic al proiectului ICon Arts Transilvania, violoncelistul RAZVAN SUMA dezvolta o bogata cariera internationala de solist, cele peste 1000 de concerte si recitaluri pe care le-a sustinut fiind apreciate pe toate continentele. Cu o cariera concretizata in cele 12 albume ale sale, Razvan Suma este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelisti romani ai momentului. Ca urmare a turneului national „Va place BACH?”, artistul a lansat in Romania prima inregistrare completa a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de J.S. Bach, CD realizat cu sprijinul casei de productie  Sonoro Records.
Razvan Suma a devenit extrem de apreciat de publicul larg gratie turneelor nationale si internationale pe care le-a prezentat din anul 2006. De la lansarea in 2012 a intrebarii „Va place Bach?”, violoncelistul Razvan Suma a oferit publicului din Romania doua editii ce au cuprins repertoriul marelui compozitor german si apoi a revenit in fiecare an cu noi propuneri, menite sa introduca publicul roman in universul muzical al compozitorilor de geniu ai muzicii clasice: „Va place Brahms?” (2014), „Va place Tango?” (2015), „Va place SCHU/bert/mann?” (2016), „Va place Beethoven?” (2017). Turneul „Va plaCello?” - 2018 – a adus o noua abordare artistica in activitatea violoncelistului Razvan Suma.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical, si in streaming live pe Internet, pe site-urile celor doua posturi de radio.

Accesul in Sala Radio va fi permis doar in conditiile respectarii reglementarilor legale in vigoare. Biletele sunt disponibile in sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile si in magazinele Flanco, benzinariile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde in tara.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate