Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 aprilie 2024
Recomandări
Dezbatere publică: Autorul Colectiv. Istorii private ale arhitecturii publice
(Arhitectură)
Cand? Miercuri, 22 noiembrie, ora 17:00.
Unde? Casa Mincu (sediul Ordinului Arhitectilor din Romania), Pictor Arthur Verona 19.
Miercuri, 22 noiembrie, ora 17:00, la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitectilor din Romania din Strada Pictor Arthur Verona numarul 19, va avea loc o dezbatere-conferinta publica in cadrul proiectului Autorul Colectiv. Istorii private ale arhitecturii publice, care isi propune sa aduca in discutie tema auctoriatului in arhitectura de mari dimensiuni si implicatiile sale sociale si culturale largi. Printre cei care vor lua cuvantul se numara Catalin Berescu, Mihaela Criticos, Calin Dan, Ger Duijings, Celia Ghyka, Irina Tulbure, Ana-Maria Zahariade. Dezbaterea va avea loc in limba engleza, iar participarea este gratuita.

Autorul Colectiv este un proiect cultural care investigheaza istoria orala a construirii Casei Popor-ului. Pornind de la ipoteza ca marile ansambluri arhitecturale sunt rezultatul unui efort comun, Autorul Colectiv isi propune identificarea participantilor directi la proiectarea si realizarea Casei Poporului si inregistrarea amintirilor acestora, invitati sa isi  povesteasca experientele in fata camerei de filmat. Insotit de strangerea un corp documentar ce se refera la semnificatiile urbane, sociale, arhitecturale ale Casei, proiectul isi propune sa redea miilor de oameni care au lucrat la santierul de pe dealul Spirii in anii ’80 dreptul de proprietate simbolica asupra acestui edificiu.

Folosind metodele artistice ale video-interviului, proiectul exploreaza rolul auctoriatului colectiv in producerea arhitecturii de mari dimensiuni. Pornind de la realitatea construirii si proiectarii acesteia, care sunt acte colective si nu doar proiecte de autor ale unui arhitect sau grup de arhitecti, proiectul urmareste sa recupereze o parte din memoria orasului si sa construiasca o istorie sociala a producerii arhitecturii publice. Proiectul a fost initiat de artistul vizual Calin Dan in colaborare cu Celia Ghyka, ca un nou episod al cercetarii sale artistice pe termen lung, Arhitectura Emotionala.

Acesta poate fi vizualizat atat sub forma unei expozitii Autorul Colectiv, gazduita in spatiul A5 Studio Space din Piata Amzei numarul 5 intre 17-22 noiembrie, cat si online, pe www.autorulcolectiv.net.

Cunosti pe cineva care a lucrat la Casa Poporului sau vrei sa ne pui o intrebare? Cauta-ne la contact@autorulcolectiv.net, sau la telefon 0736 556 013.

Autori: Calin Dan, Celia Ghyka
Director de imagine: Daniel Constantinescu
Echipa proiectului: Iris Opris (comunicare si social media), Razvan Tun (web design), Sorina Va-silescu (ilustratii, publicatie), Andrei Suhan (productie)
Multumim celor care au acceptat sa raspunda provocarii noastre: Mihai Asavei, Valentin Bargaoan, Alexandru Botea, Liuta Botea, Ovidiu Charena, Mihaela Criticos, stefan Eftimiu, George Georgescu, Adrian Grosu, Petru-Alexandru Galai, Marius Marcu-Lapadat, Anca Marinescu, Alexandru Popa, Loredana Stancu, George Tanase, Petre Vasiliev.

Un proiect al Asociatiei pentru Tranzitia Urbana (ATU) (http://atu.org.ro)
Parteneri: OAR (Ordinul Arhitectilor din Romania), UAP (Uniunea Artistilor Plastici), A5 Studio Space
Parteneri media: revista Zeppelin, revista Arhitectura, radio TANANANA

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Dezbatere Autorul Colectiv


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate